23948sdkhjf

Inspektionsskibe mangler besætning: Må droppe døgnovervågning

De danske inspektionsskibe, der sejler i det strategisk vigtige farvand omkring Grønland og Færøerne, mangler besætning, og det går ud over overvågningen

Forsvarets arktiske inspektionsskibe af Thetis-klassen, der sejler ved Grønland og Færøerne, har til opgave at overvåge fremmede magters fartøjer. Men grundet soldatermangel kan skibene ikke overvåge i døgndrift, som de ellers burde. Det skriver DR.dk.

Inspektionsskibene skal patruljere de farvande, hvor russiske fartøjer, der er sat i forbindelse med mulig spionage eller sabotage også sejler, men der er altså ingen patruljering i nattetimerne. På grund af manglen på soldaterne, er skibene nemlig nødt til at søge havn eller smide anker, når besætningen skal sove. 

- Som det er i øjeblikket, så bruger vi meget tid på at kaste anker hen under aften, så besætningen kan få lov at hvile sig til næste dag, siger seniorsergent Niels Pihlblad, tillidsrepræsentant ombord på et af Thetis-klassens inspektionsskibe, til DR.dk. 

Tal fra Søværnet viser ifølge DR, at der i marts i år manglede 83 soldater i 1. Eskadre i Søværnet. Det er den enhed, der sejler ved Grønland og Færøerne. 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095