23948sdkhjf

Strandby-værft slankede sig til tungere resultat

Jobi Værft A/S i Strandby tredoblede i 2022 sit resultat til 2,8 mio. kr. efter at have mindsket medarbejderstaben med seks

Jobi Værft i fiskerbyen Strandby lidt nord for Frederikshavn kom ud af regnskabsåret 2022 med en stærk bundlinie på næsten 3 mio. kr. mod knap en mio. kr. året før. Og det endda selvom bruttofortjenesten faldt lidt til 16, 4 mio. kr. mod 17,1 mio. kr. året før.

Selskabets aktiviteter består i lighed med tidligere år af skibs- og bådebyggeri samt tømrermodelsnedkeri og når det er gået bedre med indtjeningen, så skyldes det, at der er blevet skåret i medarbejderstaben. 

Omkostningerne til lønninger blev i løbet af regnskabsåret således reduceret med 15 procent til 11,9 mio. kr. mod 14 mio. kr. året før. Det gav en besparelse på 2,1 mio. kr., der stærkt medvirkede til at øge årets resultat.

Ved udgangen af regnskabsåret var der således 31 ansatte i virksomheden mod 37 året før, en reduktion på seks medarbejdere. Det foregående år blev der afskediget fem medarbejdere, så antallet af ansatte gennem de sidste tre år er blevet reduceret med over 25 procent.

Det bedre resultat skal dog også ses i lyset af, at forrige regnskabsår var præget af ekstraordinære driftsomkostninger på 1,2 mio. kr. Den forbedrede indtjening betyder, at virksomhedens egenkapital er øget til 7,3 mio. kr. mod 4,6 mio. året før.

Gearet til nybygning

Værftets administrerende direktør, Jesper Faurholt Jensen, ønsker ikke at kommentere virksomhedens regnskab ud over, at hvad selskabets ledelse har skrevet i årsrapporten, nemlig at det findes tilfredsstillende. Han kan dog oplyse, at der ikke er blevet udført nybygninger i årets løb.

Værftet er dog fuldt ud gearet til nybygning og har egen tegnestue, der kan udarbejde det design i 3D, som skroget bygges ud fra. Stålarbejdet udføres af en underleverandør og fra skroget ankommer til værftet og det bliver behandlet og udrustet går der ca. seks måneder. Værftet udfører nybygninger i totalentreprise, men en stor del af opgaverne består i løbende vedligehold af fiskekuttere, herunder montering af slingrekøl, ændret bagende eller forlængelse. Værftet har desuden især erfaring med glas- og kulfiber inden for såvel nybygning og reparationer.

Vækst i kommende år

Der er dog udsigt til øget aktivitet og beskæftigelse hos værftet efter at virksomheden har vundet et udbud hos Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) om vedligeholdelse af Marinehjemmeværnets 30 fartøjer i fire år – en ordre, som har en anslået værdi på mellem 150-250 mio. kr.

Det er et udbud, som sidenhen er blevet problematiseret, da Jobi Værft ifølge Faaborg værft slet ikke har de faciliteter til rådighed, som er krævet i udbuddet – f.eks. en hal, der kan overdække fartøjerne helt.

Denne kritik er dog blevet afvist af FMI, senest med et skriftligt svar til Søfart tidligere på året, hvori det hed:"Jobi Værft overholder efter FMI's opfattelse kravene i den tekniske kravspecifikation”.

JOBI VÆRFT A/S
Regnskabsår 2022
Valuta mio. DKK
Nettoomsætning -
Bruttofortjeneste 16,389
Resultat af primær drift 3,719
Resultat før skat 3,547
Årets resultat 2,772
Balancestatus 21,751
Egenkapital 7,328
Antal ansatte 31
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
NOR-SHIPPING: Hirtshals Yard satser på tankskibe og offshore segmentet
Aalborg Portland i storaftale: Sender 400.000 tons CO2 til lagring
Skibsarkitekt opruster inden for forsvarsområdet
Branchedirektør: Afgørende, at de maritime uddannelser spejler virksomheders behov
Avis: USA kendte til ukrainske planer om Nord Stream-sabotage
Blue Water langer ud efter rederiernes skattefordel: “Det skal jo være på lige vilkår”
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125