23948sdkhjf

Aalborg Havn: Slut med at lokke krydstogtskibe til byen

Krydstogtrederierne kender nu Aalborg som destination, og det er ikke længere nødvendigt at bruge penge på markedsføring over for disse turister, mener havneformanden

Fremover bliver det dyrere for krydstogtskibe at lægge til i Aalborg Havn. Ydelser på havnen, der tidligere har været gratis, skal skibene fremover til at betale for. Det fortæller TV2 Nord.

- Markedsføringen overfor krydstogtsindustrien har været et stort udstillingsvindue for Aalborgs erhvervsliv, men vi vurderer at Aalborg nu er så kendt, at det ikke længere er nødvendigt. Der er en række faciliteter, som havnen har stillet gratis til rådighed, som krydstogtskibene fremover skal betale for at bruge. Det er blandt andet nogle containere og andre anlæg, som de skal bruge, mens de er i havn. I andre havne betaler de for de faciliteter, og det skal de også gøre fremover i Aalborg, fortæller formand for Port of Aalborg, Lasse Frimand, til tv-stationen.

Så lidt tjener havnen på krydstogtskibene

Markedsføringen af Aalborg som destination for krydstogtskibe er sket i samarbejde med turistorganisationen Destination Nord, der oplyser, at indsatsen fremover vil være rettet mod konferencegæster, der typisk bruger betydeligt flere penge under ophold end krydstogtturister.

- En konferencegæst i Aalborg bruger i gennemsnit 2990 kroner i døgnet. Til sammenligning lægger en krydstogtgæst mellem 300 og 500 kroner på sådan en flot solskinsdag i april. Det kan med andre ord bedre betale sig for byen, at markedsføre konference, forklarer direktør i Destination Nord Tonny Thorup til TV2 Nord.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078