23948sdkhjf

Kina og Ungarn samarbejder om fælles logistikcenter

Selvom mange tunger for tiden taler om et opbrud i de lange forsyningskæder og den øgede afhængighed af det kinesiske produktionsapparat, er der også eksempler på det modsatte.

Et af dem finder man i området omkring Budapest. Her opfører den kinesiske logistikvirksomhed Tonglinada et 100,000 kvadratmeter stort logistikcenter på en grund, som de har lejet af det ungarske firma Nonfungo.

Og selvom projektet altså er drevet af private aktører, har det modtaget støtte fra flere lokale kinesiske regioner, samt den ungarske region, der skal huse centret.

Det skriver specialmediet Railfreight.

Endnu en Silkevejsstation

Projektet er tænkt som endnu en handelsstation på den nye Silkevej - en række infrastrukturprojekter, som skal skabe nye landbaserede handelsruter mellem Kina og Europa.

Det nye logistikcenter skal huse lagerbygninger og være forbundet med jernbane, og når det står klar i 2024 er det forventet at fire millioner tons gods vil passere gennem det på årlig basis.

Med det nye center, får Budapest altså en styrket forbindelse til jernbanenetværket mellem de to kontinenter. Fra centret kan godset fragtes videre ind i Europa, eller distribueres i nærområdet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095