23948sdkhjf

Fem tegnestuer i kamp om maritimt center til 83 millioner

Pionerprojektet vil sikre 'flere oplevelser og glæde ved fjorden'

Interessen for at blive en del af arkitektkonkurrencen for Maritimt Center Frederikssund har været stor, og ansøgerfeltet er nu indsnævret fra 15 til fem.

Ambitionerne for den nordsjællandske havn fejler da heller ikke noget. 

Parterne bag kalder det i en pressemeddelelse "et pionerprojekt, som vil skabe en kulturændring, der giver plads til, at flere kan få glæde af fjorden og havnens arealer". Visionen er at skabe en moderne, rekreativ havnepark og et maritimt center, hvor bæredygtighed spiller en stor rolle, og hvor der er plads til fællesskab og aktivitet, lyder det blandt andet.

De team, som er udvalgt til at deltage i konkurrencen, er

Cubo Arkitekter

Open Platform

Jaja Arkitekter

Sweco Danmark

3XN

Arkitektholdene er valgt på baggrund af deres kompetencer og referenceprojekter inden for maritime projekter, forenings-, aktivitets- og kulturhuse, hedder det. Opgavens størrelse og kompleksitet stiller nemlig krav til, at de konkurrerende teams stiller med stærke kompetencer indenfor både bygningsarkitektur, landskabsarkitektur og solid ingeniørfaglig ekspertise i havnefaciliteter.

Anlægssummen er på 83 mio. kr., fremgår det fra en beskrivelse af projektet fra Lokale- og Anlægsfonden, som selv bidrager med en fondsbevilling på 15 mio. kr.

Vinder efter sommerferien

Nu skal de udvalgte hold så tegne og visualiserer deres respektive bud på fremtidens Maritimt Center og lystbådehavnsområde på baggrund af et konkurrenceprogram, der hviler på fire hovedvisioner:

Nytænkende maritime faciliteter

En åben havn for alle

Byrummet ned til vandet

En moderne og bæredygtig havn

– Jeg har sejlet i mine ferier i det meste af Danmark i mere end 20 år. Når havneområderne lykkes med at forny sig og være relevante for borgerne, de maritime brugere og turisterne, så skaber det vækst og sammenhængskraft i området. Dette enorme potentiale kan de fire visioner realisere, så Frederikssund for alvor gør fjorden til en del af byen og kommunens borgeres rekreative og sociale attraktion, siger udvalgsformand for Unge, fritid og idræt i Frederikssund Kommune, Niels Martin Viuff (C), i meddelelsen.

Arkitektkonkurrencen skydes i gang nu, og vinderen offentliggøres i august 2023.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109