23948sdkhjf

Ny maritim ingeniøruddannelse tilbyder praktikpladsgaranti

Studerende der begynder på uddannelsen som professionsbachelor i skibsteknik og marin konstruktion på Martec behøver ikke bekymre sig om at finde praktikpladser

I et samarbejde mellem uddannelsesinstitutionen Martec og interesseorganisationen Danske Maritime er det lykkedes at kunne tilbyde de studerende på Martecs uddannelse som professionsbachelor i skibsteknik og marin konstruktion en garanti for, at der er en praktikplads inkluderet i uddannelsesforløbet. Det oplyser de to organisationer i en pressemeddelelse.

- Helt overordnet er den danske maritime industri med vores værfter, udstyrsproducenter, skibsdesignere og serviceleverandører med til at trække hele den globale skibsfart i en grønnere retning. Det er en kæmpestor og virkelig spændende opgave, hvor vi de næste mange år får brug for langt flere dygtige skibsingeniører, når vi kæmper for at komme først med de bedste løsninger på verdensmarkedet. Derfor har Danske Maritime og MARTEC sammen arbejdet hårdt på at få etableret den nye uddannelse, og nu tager vi i industrien ansvar for, at uddannelsen får solide ben at stå på fra begyndelsen. Vi åbner allerede nu døren til en stribe relevante virksomheder, så de unge kan koncentrere sig om studiet, og så flere unge får øje på de exceptionelt mange spændende muligheder, som netop den maritime industri byder på, siger Danske Maritimes adm. direktør, Jenny Braat.

Martec holder skansen i kampen om attraktive studerende

Også i Martec er adm. dir. Pia Ankerstjerne glad for at at kunne tilbyde de studerende på uddannelsen i Frederikshavn garanti for praktikplads.

- Jeg er utrolig glad for vores samspil med Danske Maritime. Det er meget usædvanligt, at en industri går ud og garanterer praktikpladser, og jeg tror, at dette vil påvirke optaget på den nye uddannelse positivt. Det er superstærkt, at de unge allerede inden uddannelsens start ved, at uanset hvor de kommer fra i landet, og hvor de måtte ønske at komme i praktik, så står der en plads klar til dem i erhvervet. De virksomheder, som forpligter sig i denne sammenhæng, har både det rigtige faglige miljø med fx andre skibsingeniører, og de sikrer ved hjælp af mentorer, at den unge får en rigtig god periode i virksomheden. Samtidig ved vi jo, at de unge efter endt uddannelse kan regne med at få tilbudt arbejde med det samme, så alt i alt har vi rigtig gode forudsætninger for, at den nye skibsingeniøruddannelse bliver en succes. Vi har allerede fået de første tilmeldinger og glæder os til at byde de studerende velkommen til august, fortæller hun.

Aftalen mellem Danske Maritime og Martec underskrives i dag ved en ceremoni hos Svanehøj, der er en af de virksomheder, der stille praktikplads til rådighed for de studerende.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
NOR-SHIPPING: Hirtshals Yard satser på tankskibe og offshore segmentet
Aalborg Portland i storaftale: Sender 400.000 tons CO2 til lagring
Skibsarkitekt opruster inden for forsvarsområdet
Branchedirektør: Afgørende, at de maritime uddannelser spejler virksomheders behov
Avis: USA kendte til ukrainske planer om Nord Stream-sabotage
Blue Water langer ud efter rederiernes skattefordel: “Det skal jo være på lige vilkår”
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125