23948sdkhjf

Verdens største hurtigfærge er ankommet til Bornholm

Verdens største hurtigfærge, 'Express 5', har søndag eftermiddag den 16. april taget plads ved kajen i den nye hjemhavn i Rønne på Bornholm. Her skal hurtigfærgen sejle bornholmere og turister på ruten mellem Rønne og Ystad

'Express 5' er målt på biler og passagerer verdens største hurtigfærge. Og efter en 26 dage og 19.000 kilometer lang hjemtur fra værftet i Filippinerne kunne den søndag eftermiddag for første gang sejle ind gennem molehovederne ved Rønne Havn og lægge til på Bornholm.

Finjusteringer forsinker levering af 'Express 5'

Færgen er 115 meter lang og 30,5 meter bred. Den kan tage 1610 passagerer og 451 biler, som de fire store waterjet-motorer med tilsammen mere end 53.000 hestekræfter kan skyde afsted med 75 kilometer i timen.

Færgen er bygget i Filippinerne hos det australske hurtigfærgeværft, Austal.

'Express 5' endelig på sejlplan til Bornholm

Færgeruterne til og fra Bornholm er samfundsbegrundede, og der var derfor i samarbejde med Transportministeriet, at Molslinjen i 2019 kunne fortælle, at der var lagt en ordre på verdens største hurtigfærge. Et udbud i 2016 sænkede billetpriserne på Bornholm til mere end det halve af, hvad turen før havde kostet - og det øgede trafikken til Bornholm dramatisk fra 2018, hvor Molslinjen overtog færgebetjeningen.

- 'Express 5' kommer med stor ekstra kapacitet, og alt hvad en moderne hurtigfærge kan byde på i form af komfort. Vi er meget begejstrede for at se vores nye færge i sine nye omgivelser, og vi er overbeviste om, at trafikken til Bornholm kan udvikles endnu mere, siger Molslinjens administrerende direktør, Kristian Durhuus.

'Express 5' skal nu synes og godkendes til sejlads i Danmark og Sverige i de kommende dage, hvor også de sidste ting i færgens passagerområder skal gøres færdig. 'Express 5' sejler sin første tur fra Rønne lørdag den 29. april klokken 06.30.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tysk havvind- og brintindustri lægger pres på regering for mere grøn brint
Forsvarsforlig giver håb for Søværnet
Brancheorganisationer bakker op omkring nyt forsvarsforlig
Norden vil sejle projektlast på sine bulkcarriere
Så meget tjente tidligere Desmi-ejer på at sælge sit livsværk
Færge er fortsat på værft efter weekendens uheld
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093