23948sdkhjf

'Hammershus' nomineret til pris efter nedsat luftforurening om bord

Molslinjen A/S er nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2023 på grund af forbedret luftkvalitet på fragtfærgen 'Hammershus', der sejler mellem Rønne og Køge.  

Nomineringen skyldes, at en markant reducering i mængden af udstødningspartikler ved lastning og losning af dieselkøretøjer på 'Hammershus' har resulteret i et bedre arbejdsmiljø, hvor medarbejdere ikke længere skal bekymre sig om mængden af partikelforurening i hverdagen.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Arbejdsmiljørådet

Sidste år fik arbejdsmiljøet på vogndækket en skibsassistent til at sætte spørgsmålstegn ved luftkvaliteten og niveauet af skadelige stoffer i luften ved lastning og losning.

Det resulterede i en resolut og konkret handlingsplan fra skibsledelsen med en ambition om at fastslå omfanget af problemet og finde løsninger herpå.

– Jeg tog straks fat i ledelsen og mødte opbakning til at undersøge sagen nærmere. Under kyndig vejledning fra arbejdsmiljørådgiverne hos Joblife lokaliserede vi på kort tid årsagen til partikelforureningen. Dernæst iværksatte vi en række tiltag for at reducere mængden, siger kaptajn Jacob Schødt Larsen, som er stolt over nomineringen.

Fortjener ros

Molslinjens arbejde for at reducere partikelforureningen er anerkendelsesværdig.

- Med en stærk indsats og stor opbakning fra ledelsen har virksomheden skabt et markant forbedret arbejdsmiljø for medarbejderne og fjernet et sundhedsskadeligt element fra deres hverdag, og det fortjener ros, siger mener Cristina Lage, formand for Arbejdsmiljørådet.

Molslinjen A/S ejer og driver Bornholmslinjen. 

Frem til 27. april er i 'Hammershus' i dok.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078