23948sdkhjf

Mærsk-selskab skal gøre Greenheart-skibe grønnere

Teknologiselskabet Njord, der er grundlagt af blandt andet Mærsk, skal levere energioptimerende løsninger til i første omgang fire skibe fra rederiet Greenheart

Et nyt partnerskab skal hjælpe rederiet Greenheart Management med en række innovative løsninger. I første omgang drejer det sig om fire skibe, der skal opnå brændstof- og emissionsreduktioner på mellem syv og 16 procent pr. fartøj. Bag partnerskabet står blandt andet teknologiselskabet Njord og det maritime konsulentfirma Marsoft.

- Hos Greenheart er vi fokuseret på at forbedre vores flådes ydeevne og service til vores kunder. I vores diskussioner med Njord og Marsoft fandt vi et komplementært overlap, og derfor foreslog vi et trepartssamarbejde. Vi er derfor meget spændte på at søsætte dette, og ser frem til arbejdet og resultaterne, siger Nikos Benetis, teknisk direktør hos Greenheart Management i en pressemeddelelse om projektet. 

Njord skal gøre Navigare-skibe gønnere

Hvert af de fire fartøjer vil blive screenet for at identificere deres brændstofbesparende potentiale. Hvert fartøj vil efterfølgende blive udstyret med en specialdesignet pakke af energibesparende tiltag.

- På trods af de mange miljømæssige og økonomiske fordele ved at installere energibesparende enheder, kan investeringen stadig være svær for ejerne at finansiere. Vi hjælper skibsejere med at overvinde denne finansieringsbarriere ved at gøre business-casen mere attraktiv. Det gør vi gennem vores holistiske tilgang til at kombinere flere teknologier og repræsentere en neutral holdning i beslutningstagningen, fortæller Frederik Pind, administrerende direktør i Njord om det nye samarbejde.

Marsoft har udviklet teknologi, der kan måle reduktionerne i både emissioner og brændstof  i overensstemmelse med internationale standarder for CO2-udledning. Disse målinger kan danne grundlag for opnåelse af CO2-kreditter på de frivillige CO2-markeder, der kan understøtte rederiets finansiering af den grønne omstilling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078