23948sdkhjf

Solgt! Tidligere hospital bliver badehotel igen

Fortiden bliver vækket til live i Nordsjælland, når hospital igen bliver til badehotel

Efter en længere budproces er Hornbæk Hospital nu solgt til ejendomsudvikleren Copi Group, oplyser Freja Ejendomme, der satte den historiske ejendomme ved havnen i Hornbæk til salg i offentligt udbud i september 2022.

Siden udbuddet blev offentliggjort, har der ifølge det statslige ejendomsselskab været ”overvældende interesse” i bygningen fra 1935 fra en lang række interesserede investorer.

Undervejs i forløbet blev udbudsperioden derfor forlænget fra den 15. november 2022 til den 31. januar i år, da politikerne i Helsingør Kommune i begyndelsen af oktober besluttede at arbejde videre med et nyt plangrundlag, hvor fokus rettes væk fra boliger og i stedet mod hoteldrift med en aktiv stueetage med publikumsorienterede funktioner.

– Vores vision er at bringe den ikoniske bygning tilbage til dens oprindelige udtryk og funktion som badehotel, fortæller Peter Julius Jensen, partner og investeringsdirektør i Copi Group, der har mange års erfaring med renovering af historiske ejendomme.

– Vi ønsker at skabe et badehotel, der kan fungere som frirum og pusterum for de lokale i området, samt turister fra ind- og udland. Projektet skal rumme et femstjernet badehotel med en aktiv og udadvendt stueplan med restaurant og spa-område, fortsætter han.

Fra badehotel til hospital

Ejendommen, som nu står over for en større transformation, blev opført i 1935 som Hornbæk Badehotel og lagde hus til Hornbækrevyen, der havde Stig Lommer som direktør. Siden midten af 1950'erne har bygningen fungeret som hospital, og i dag huser den Rigshospitalets Klinik for Rygmarvsskader, som forventer at flytte til nye fysiske rammer ved Glostrup Hospital til sommer.

- På trods af flere gode projekter fra de bydende teams, så er vi overbeviste om, at vi har valgt den helt rigtige køber til denne helt unikke ejendom, lyder det fra Christina Jørgensen, adm. direktør i Freja Ejendomme, om valget af køber.

Hornbæk Hospital indeholder i dag 5.442 kvm fordelt på tre - fire etager, tårn- og tagbygninger samt delvis udnyttet kælder. Der er i dag indrettet diverse konsultations- og behandlingsrum til patienter samt personalerum, lægekonsultationer, venterum, produktionskøkken med mere. 

I den vestlige ende af bygningen er der indrettet svømmehal med varmtvandsbassin til genoptræning og behandling af patienter samt dertilhørende omklædningsrum. På bagsiden af bygningen er der en stor udvendig tagterrasse ovenpå stueetagens store gymnastiksal.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Udstilling om navigationsskolens historie: Dette maleri var ikke blevet hængt op i dag
Mærsk: Walmart og Amazon kræver CO2-neutrale skibe efter 2040
EU-lande anbefaler skarpe delmål for skibsfarten i 2030 og 2040
Forsvarsforlig: Danske flådefartøjer ikke klar til krig
Blue Water klar til globalt eventyr - USA er i kikkerten
Søfartselever vinder DM på at slukke elbil-brande på skibe
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11