23948sdkhjf

Maritim servicegruppe kommer ud med rekordoverskud

Ny topledelse sikrer det største overskud nogensinde for den maritime servicevirksomhed VMS Group i Frederikshavn

Med et overskud på knap 20 mio. kr. – det største i virksomhedens 22-årige historie – er der god grund til at fortsætte en ambitiøs vækststrategi for VMS Group, der med hovedsæde i Frederikshavn også har afdelinger i både Namibia og Brasilien. Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse fra selskabet i forbindelse med det rekordstore overskud.

Baggrunden for regnskabet er knap så prangende, da selskabet under corona måtte indkassere et underskud på 2,5 mio. kr. i 2020.

- Selv om vores sælgere ikke kunne rejse ud og møde kunder og samarbejdspartnere, lå de ikke på den lade side. De seneste år er i høj grad blevet brugt til at positionere os i markedet, ikke mindst indenfor offshore, der igen er i vækst, og hvor vi oplever stor fremdrift. Det har medført, at det i løbet af det seneste år er lykkedes os at realisere nogle aftaler med nogle store, internationale kunder. Aftaler, som ikke bare kan gennemføres på den korte bane, men som kræver et langt, sejt træk for at bevare og udbygge de vigtige relationer, forklarer CEO Kim Bengtsen, der trådte til som CEO i september sidste år med Kristian Kaasing Larsen som Executive Vice President, der begge har været flere år i VMS Group.

VMS Group vil skifte ud på direktørposten

- Det betød, at vi ikke havde behov for en indkøringsperiode. Jeg plejer at sige, at vi fik en rullestart, der også gjorde det muligt at fokusere mere på vores vækststrategi, som vi i kraft af vores dygtige og dedikerede medarbejdere har kunnet arbejde målrettet med fra dag ét, forklarer Kim Bengtsen.

Vækst på flere planer

Allerede i 2021 var underskuddet fra 2020 vendt til et tilsvarende overskud. Antallet af medarbejdere er ligeledes øget stabilt. Fra 153 i 2021 til 172 i 2022 og til nu 200 ansatte i Frederikshavn og flere end 300 medarbejdere globalt. Sammen med regnskabet for 2022 viser det, at skuden for alvor er vendt, og kursen er sat mod en stabil vækst for den nordjyske virksomhed, der har planer om at ekspandere yderligere i årene frem. 

- Med det seneste års overskud er der skabt mulighed for at investere og videreudvikle forretningen, og det er en vækst, der ikke kun skal ske internationalt, men også her i Frederikshavn. Det gælder både såvel på medarbejdersiden som i forhold til udstyr og faciliteter, understreger Kim Bengtsen.

VMS Group A/S

  • VMS Group A/S dækker et bredt spektrum af kompetencer, salg og serviceydelser indenfor den maritime verden og offshore branchen.
  • Virksomheden har hovedsæde i Frederikshavn og har datterselskaber i Brasilien og i Namibia. Virksomheden beskæftiger ca. 200 medarbejdere i Frederikshavn.
  • Blandt VMS Groups kerneydelser er:
  • Reparation og vedligehold af gear, propeller og dieselmotorer.
  • Reparation, vedligehold og afbalancering af turboladere til skibsmotorer.
  • Salg af reservedele samt nye motorer og gear.
  • Design og projektledelse.

Kilde: VMS Group

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078