23948sdkhjf

Ny rapport: Nuværende havn er nyttig for Næstved

Havnedirektør håber at ny rapport kan sætte en stopper for diskussionen om fremtiden for Næstved Havn

Næstved Havn er et nyttigt aktiv for Næstved og bør derfor bibeholdes med en placering inde i byen. Det er vurderingen i en ny rapport, der er udarbejdet af revisionsfirmaet EY-Pathenon og bestilt af havnens bestyrelse. Det fortæller sn.dk.

Næstved Havn prøver med endnu en rapport

Kommunen har blandt andet haft et ønske om at flytte havnen, så arealerne kunne bruges til attraktive boliger, hvorfor der har været arbejdet med alternative placeringer af havnen. Disse har dog vist sig at løbe ind i problemer med fredningsbestemmelser, hvorfor havnens bestyrelse valgte at få udarbejdet den nye rapport.

Miljøhensyn dumper Næstveds planer om ny havn

- Helt overordnet viser rapporten, at det vil være katastrofalt at lukke havnen, så det mest realistiske scenarie at lade havnen blive i byen, siger havneformand Torben Johansen (K) til hjemmesiden.

Af rapporten fremgår det, at havnen siden 2016 har haft en stigning i godsmængderne på fire procent om året, og at havnen giver beskæftigelse til mere end 630 personer i kommunen.

Formanden peger desuden på, at det bedste for havnen vil være en mindre udvidelse, så havnens kunder kan få bedre plads til at håndtere deres gods.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078