23948sdkhjf

6 MW testmodul til PTX ankommet til Skive

Den 31. marts 2023 vil fremover stå som en milepæl i den grønne omstilling. Her blev et 6 MW testmodul til Power-to-X-produktion leveret i industriparken GreenLab i Skive. 

Det 70 tons tunge elektrolysemodul er en prototype udviklet af den danske cleantech-virksomhed Green Hydrogen Systems til projektet GreenHyScale. 

- Vi har arbejdet hårdt på at nå hertil sammen med vores internationale partnere. Power-to-X er både en lovende teknologi, når det gælder grøn produktion og lagring af energi – det er også en hjørnesten i fremtidens energisystem, hvor sektorkobling bliver en helt afgørende faktor, siger CEO i GreenLab Christopher Sorensen i en pressemeddelelse. 

GreenLab henter driftsdirektør hos Mærsk

Prototypen er første del af en samlet Power-to-X-løsning, der på sigt vil få en kapacitet på 100 MW.

 Partnerne i det EU-finansierede GreenHyScale-projekt forventer, at 100 MW-anlægget vil eksemplificere, hvordan man kan lave et tilsvarende anlæg andre steder i verden, så teknologien dermed kan understøtte en grønnere, global energiproduktion.

Millioner sætter gang i lagringsprojekter, PtX og design af energisystemer i GreenLab Skive

Modular elektrolyseteknologi

Teknologien bag det nye Power-to-X-anlæg i Skive er baseret på en prototype af X-serien fra Green Hydrogen Systems, der er en modular tryksat alkalisk elektrolyseteknologi, der kan multi-stackes.

Leverancen af X-serieprototypen og testmodulet i Skive er en milepæl ikke kun i GreenHyScale-projektet.

- Installationen til test og validering af vores prototype hos GreenLab i Skive er det næste skridt på vejen mod projektmodning af vores X-serie-elektrolyseenhed. Det understøtter GreenHyScale-projektet og Green Hydrogen Systems’ arbejde med at udvikle et bæredygtigt prototype-elektrolyseanlæg til markedet, siger Sebastian Koks Andreassen, CEO i Green Hydrogen Systems.

SymbiosisNET

Christopher Sorensen, CEO i GreenLab, er glad for at kunne tilføje testmodulet til GreenLabs aktiviteter i deres grønne industripark.

Det nye Power-to-X-anlæg bliver fuldt integreret i GreenLabs SymbiosisNet, så alle dele af produktion udnyttes i parkens grønne industriklynge. 

-  Vores unikke infrastruktur tillader virksomheder at genanvende deres overskydende energistrømme, og overskudsvarmen fra Power-to-X-anlægget vil blive udnyttet til et nyt fjernvarmesystem til gavn for lokale aktører, siger Christopher Sorensen, CEO i GreenLab.

Denmark’s first large-scale electrolyser module delivered to GreenLab

Om GreenHyScale-projektet

  • GreenHyScale-projektet har modtaget 30 mio. euro i støtte fra EU’s Horizon 2020-program. Installationen af 6 MW-prototypen i Skive forventes at være klar til test i slutningen af andet kvartal i 2023.
  • GreenHyScale-projektet begyndte i 2021 og løber frem til 2026. Den samlede partnerkreds består af: GreenLab Skive A/S, Green Hydrogen Systems A/S, Lhyfe, Siemens Gamesa Renewable Energy, Equinor Energy AS, DTU, Imperial College London, Everfuel, Quantafuel, Euroquality og Energy Cluster Denmark.

Kilde: GreenLab Skive

Se nøgletal for:
Læs mere om: GreenHyScale
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tysk havvind- og brintindustri lægger pres på regering for mere grøn brint
Forsvarsforlig giver håb for Søværnet
Brancheorganisationer bakker op omkring nyt forsvarsforlig
Norden vil sejle projektlast på sine bulkcarriere
Så meget tjente tidligere Desmi-ejer på at sælge sit livsværk
Færge er fortsat på værft efter weekendens uheld
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.437