23948sdkhjf

6 MW testmodul til PTX ankommet til Skive

Den 31. marts 2023 vil fremover stå som en milepæl i den grønne omstilling. Her blev et 6 MW testmodul til Power-to-X-produktion leveret i industriparken GreenLab i Skive. 

Det 70 tons tunge elektrolysemodul er en prototype udviklet af den danske cleantech-virksomhed Green Hydrogen Systems til projektet GreenHyScale. 

- Vi har arbejdet hårdt på at nå hertil sammen med vores internationale partnere. Power-to-X er både en lovende teknologi, når det gælder grøn produktion og lagring af energi – det er også en hjørnesten i fremtidens energisystem, hvor sektorkobling bliver en helt afgørende faktor, siger CEO i GreenLab Christopher Sorensen i en pressemeddelelse. 

GreenLab henter driftsdirektør hos Mærsk

Prototypen er første del af en samlet Power-to-X-løsning, der på sigt vil få en kapacitet på 100 MW.

 Partnerne i det EU-finansierede GreenHyScale-projekt forventer, at 100 MW-anlægget vil eksemplificere, hvordan man kan lave et tilsvarende anlæg andre steder i verden, så teknologien dermed kan understøtte en grønnere, global energiproduktion.

Millioner sætter gang i lagringsprojekter, PtX og design af energisystemer i GreenLab Skive

Modular elektrolyseteknologi

Teknologien bag det nye Power-to-X-anlæg i Skive er baseret på en prototype af X-serien fra Green Hydrogen Systems, der er en modular tryksat alkalisk elektrolyseteknologi, der kan multi-stackes.

Leverancen af X-serieprototypen og testmodulet i Skive er en milepæl ikke kun i GreenHyScale-projektet.

- Installationen til test og validering af vores prototype hos GreenLab i Skive er det næste skridt på vejen mod projektmodning af vores X-serie-elektrolyseenhed. Det understøtter GreenHyScale-projektet og Green Hydrogen Systems’ arbejde med at udvikle et bæredygtigt prototype-elektrolyseanlæg til markedet, siger Sebastian Koks Andreassen, CEO i Green Hydrogen Systems.

SymbiosisNET

Christopher Sorensen, CEO i GreenLab, er glad for at kunne tilføje testmodulet til GreenLabs aktiviteter i deres grønne industripark.

Det nye Power-to-X-anlæg bliver fuldt integreret i GreenLabs SymbiosisNet, så alle dele af produktion udnyttes i parkens grønne industriklynge. 

-  Vores unikke infrastruktur tillader virksomheder at genanvende deres overskydende energistrømme, og overskudsvarmen fra Power-to-X-anlægget vil blive udnyttet til et nyt fjernvarmesystem til gavn for lokale aktører, siger Christopher Sorensen, CEO i GreenLab.

Denmark’s first large-scale electrolyser module delivered to GreenLab

Om GreenHyScale-projektet

  • GreenHyScale-projektet har modtaget 30 mio. euro i støtte fra EU’s Horizon 2020-program. Installationen af 6 MW-prototypen i Skive forventes at være klar til test i slutningen af andet kvartal i 2023.
  • GreenHyScale-projektet begyndte i 2021 og løber frem til 2026. Den samlede partnerkreds består af: GreenLab Skive A/S, Green Hydrogen Systems A/S, Lhyfe, Siemens Gamesa Renewable Energy, Equinor Energy AS, DTU, Imperial College London, Everfuel, Quantafuel, Euroquality og Energy Cluster Denmark.

Kilde: GreenLab Skive

Se nøgletal for:
Læs mere om: GreenHyScale
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.452