23948sdkhjf

ADP skifter ud i bestyrelsestoppen

Det jysk-fynske havnefællesskab ADP, der blandt andet tæller Fredericia Havn, står foran en større udskiftning i bestyrelsestoppen, idet både bestyrelsesformanden og et bestyrelsesmedlem udtræder af bestyrelsen ved dagens generalforsamling

Både den nuværende bestyrelsesformand Erik Østergaard og bestyrelsesmedlem Jens Ellegaard Andersen udtræder af bestyrelsen i Associated Danish Ports (ADP), der blandt andet omfatter Fredericia Havn.

Udtrædelsen sker i forbindelse med selskabets generalforsamling i dag. Det oplyser ADP i en pressemeddelelse. Som ny bestyrelsesformand i ADP peges på nuværende bestyrelsesformand for Taulov Dry Port, Christian Herskind.

Nye bestyrelsesmedlemmer i ADP bliver Birgit Nørgaard og Gert Fisker Tomczyk.

- Jeg respekterer naturligvis Erik Østergaard og Jens Ellegaard Andersens ønsker om at træde ud af bestyrelsen og give stafetten videre til nye kræfter, men det bliver en stor arv at løfte. De har begge ydet en meget værdsat og professionel indsats, som jeg gerne vil sige dem tak for - særligt har Erik som formand de seneste syv år bidraget til at løfte ADP til det niveau, som selskabet er på i dag, siger næstformand for bestyrelsen i ADP, og borgmester i Fredericia Kommune, Steen Wrist og fortsætter:

- Jeg glæder mig samtidig over, at Christian Herskind har sagt ja til at stille op som ny formand. Christian har været medlem af bestyrelsen i ADP siden 2016, og Christian er et helt særligt aktiv for Fredericia med både et indgående kendskab til området og til ADP. Nu skal generalforsamlingen lige gennemføres, men jeg ser frem til at få Birgit Nørgaard og Gert Fisker Tomczyk med ombord, og at vi sammen kan fortsætte den positive udvikling af ADP.

Den kommende formand for ADP's bestyrelse, Christian Herskind ser også frem til det nye arbejde.

- Jeg er er både glad og stolt over at være indstillet som formand for Associated Danish Ports. Det er ingen hemmelighed at Fredericia betyder noget særligt for mig, og jeg glæder mig til fortsat at bidrage til udviklingen af selskabet, der betyder meget for ejerkommunerne i Fredericia, Nyborg og Middelfart. Som formand for bestyrelsen i Taulov Dry Port har jeg de senere år fulgt den strategiske udvikling af selskabet, hvor især Taulov Dry Port har spillet en stor rolle i de senere års vækst i selskabet, siger han ifølge pressemeddelelsen.

Friske kræfter

Den afgående formand Erik Østergaard peger på, at det er tid til at få friske kræfter ind.

- De seneste 11 år har været en fantastisk rejse, hvor vi med en langsigtet strategi har banet vejen for selskabets historiske vækst og styrkede konkurrenceevne. Associated Danish Ports har aldrig stået stærkere end i dag som et moderne havne- og infrastrukturselskab. Planlagte investeringer i den kommende havneudvidelse i Fredericia og skalering af dry port konceptet giver et potentiale for yderligere vækst i de kommende år. Selskabets erhvervshavne ligger i vækstområder og har stor betydning som knudepunkter for import og eksport, som katalysator for den grønne omstilling og som infrastruktur for Danmarks forsyningssikkerhed. Målet er, at de igangsatte vækstinitiativer skal binde by og havn sammen til gavn for vores ejerkommuner, og det er godt på vej. Nu er det tid til friske kræfter, og jeg glæder mig til at følge udviklingen i selskabet på sidelinjen de kommende år, siger han.

Erik Østergaard træder også ud af bestyrelsen for Taulov Dry Port, hvor Christian Herskind fortsætter som formand.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078