23948sdkhjf

Nordkorea hævder at have testet tsunamiudløsende drone

Undervandsdronen skal kunne udløse en ødelæggende tsunami i "superskala", oplyser nordkoreanske medier

Nordkorea oplyser, at landet har testet en atomar undervandsdrone, som er designet til at kunne udløse en såkaldt "radioaktiv tsunami", der kan ødelægge fjendens skibe og havne.

Det oplyser nordkoreanske statsmedier fredag.

Testen er foregået fra tirsdag til torsdag. Det nordkoreanske militær har anvendt og affyret det nye våbensystem, som skal kunne starte en ødelæggende bølge i "superskala".

- Denne atomare undervandsangrebsdrone kan anvendes ved hvilken som helst kyst eller havn eller kan ved udførelse blive slæbt af et skib i vandoverfladen, lyder det fra det statslige nyhedsbureau i Nordkorea, KCNA.

Det "hemmelige våben" blev sat i vandet i den sydlige Hamgyon-provins tirsdag. Torsdag detonerede sprænghovedet ifølge KCNA.

Indtil da havde det bevæget sig rundt i havet i 59 timer og 12 minutter på en dybde på mellem 80 og 150 meter, hævdes det.

Den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, "ledede" militærøvelsen og sagde, at den også skal fungere som en advarsel til USA og Sydkorea, der dermed skal få øjnene op for, "DPRK's ubegrænsede atomare krigsafskrækkelseskapacitet, der styrkes med stadig større hastighed".

DPRK er en forkortelse for Nordkoreas officielle navn.

Efter et år med rekordmange testaffyringer af missiler og en stigende atomar trussel fra styret i Pyongyang, har USA og Sydkorea styrket sikkerhedssamarbejde. 13. marts skød landene den største militærøvelse i fem år i gang.

Øvelsen varede 11 dage og har fået navnet "Freedom Shield 23".

Under militærøvelsen affyrede Nordkorea et ballistisk missil.

Et interkontinentalt ballistisk missil er en type af missiler, der kan skydes helt ud i det yderste lag af Jordens atmosfære og lande mange tusinde kilometer fra affyringsstedet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Forsvarsforlig: Danske flådefartøjer ikke klar til krig
Bunkerselskab klar til at levere metanol i Kattegat
Anklagemyndighed vil prøve 'russer-sag' ved Højesteret
Ny teknologi til elektrolyse skal skaffe grøn methanol til tung transport
Færøerne strammer begrænsninger for russiske fartøjer
Vattenfall klar til kabeludlægning: Håber på svag vind
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125