23948sdkhjf

Finanslov: Maritim industri savner tiltag for erhvervslivet

Forslaget til den kommende finanslov, som blev fremlagt af i går af SVM-regeringen, får en blandet modtagelse af  brancheforeningen Danske Maritime. 

Ikke så overraskende, at der er tale om et meget stramt finanslovsforslag Jenny Braat, Danske Maritime

Foreningen varetager de politiske interesser for en række medlemsvirksomheder, herunder malingskoncernen Hempel, en række skibsværfter og motorproducenten MAN Energy Solutions

Alt i alt er der tale om en noget blandet politisk dag, mener adm. direktør Jenny Braat, Danske Maritime.

- Det er ikke så overraskende, at der er tale om et meget stramt finanslovsforslag, hvor man tydeligt ser det politiske fokus på ikke at overophede økonomien. Men på den anden side, så er det for en eksportbranche som den maritime industri vigtigt, at også en kommende finanslov bakker op om vores mulighed for at skabe vækst og vigtige eksportindtægter. Så jeg havde naturligvis gerne set flere tiltag til gavn for erhvervslivet, som har mærket flere kriser og derudover oplever akut mangel på kvalificeret arbejdskraft, siger Jenny Braat i en kommentar sendt til Søfart.

Håndsrækning til at hyre internationalt

Blandt de positive sider i finanslovsudkastet nævner branchedirektøren bedre muligheder for at rekruttere internationalt.

- Men opbakningen til forskning samt styrkede finansieringsmuligheder er selvfølgelig også yderst velkomne tiltag, og nu får vi med den anden lovændring også en håndsrækning, når vi rekrutterer internationalt. Til gengæld forstår jeg simpelthen ikke den politiske modvilje ift. at give virksomhederne en skattefordel, når de investerer i forskning, udvikling og innovation – og specielt ikke, når virksomhederne har haft en berettiget forventning om disse midler. Så det kommer vi til at arbejde for at få genindført, ligesom vi også har et stort fokus på, at de grønne investeringer også foretages i de maritime teknologier, vi leverer, og at det kommende forsvarsforlig ligeledes afspejler behovet for at styrke Søværnet markant med stærke danske løsninger, siger Jenny Braat i meddelelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109