23948sdkhjf

Ny app vil oversætte mellem døve og hørende

| Medlemsnyhed | Indrykket af GTS-Godkendt Teknologisk Service

Arbejdsløsheden blandt døve er skyhøj. Kun 38% af de døve i den erhvervsaktive alder er i job ifølge en rapport fra 2016. Det vil folkene bag en ny app ændre på med hjælp fra Alexandra Instituttet og støtte fra InnoBooster-ordningen.

Den største udfordring døve står over for er kommunikation, og med kun 20 tolketimer stillet til rådighed om ugen er det svært at deltage i det uformelle fællesskab på arbejdspladsen.

Men en ny app, der hedder Sign2Me, kan være med til at lette kommunikationen mellem døve og hørende. Med hjælp fra en smartphone så kan appen i realtid oversætte til og fra tegnsprog.

Bag virksomheden står Brian Klindrup og Gabriel Andersen, der netop er nomineret til CareWare-Nexts idépris 2018. CareWare-Next har siden 2013 kåret de bedste idéer og bedste iværksættere med et dommerpanel bestående af bl.a. Aarhus Kommune, Enversion og Capnova.

Idéen, som virksomheden er nomineret for, er ret simpel. Appen så at sige ”signer” til dig eller oversætter kommunikationen mellem døve og hørende.

Idé opstod til fødselsdag
Ideen til appen startede for et par år siden, da Brian Klindrup var til sin nevøs fødselsdag. Nevøen er nemlig talehandicappet, og Brian Klindrup havde svært ved at forstå, hvad han siger. Nevøen bruger tegnsprog som sin primære kommunikation, men ligesom 98% af resten af verden kan Brian Klindrup ikke tegnsprog. Derfor ville han til sin nevøs fødselsdag downloade en app, der kunne oversætte tegnsprog, men den fandtes ikke, og derfor besluttede han at handle selv.

Læs mere her

Medlemsnyhed

Indrykket af
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Danmark
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Send til en kollega

0.094