23948sdkhjf

Undgå svindel når du køber brugt firmabil

| Medlemsnyhed | Indrykket af Heymate ApS

I stedet for at lease din næste firmabil, kan der være mange fordele ved at købe den brugt. Men pas på, du ikke bliver udsat for svindel.

Mange virksomheder vælger at lease deres firmabiler på grund af fleksibiliteten.

Men i nogle tilfælde kan det i stedet betale sig at købe brugt - det gælder for eksempel i de tilfælde, hvor du ved, at bilen skal bruges i mange år fremover, hvis du har øje for en helt særlig bil, eller hvis du gerne vil have ekstra meget bil for pengene.

Særligt det seneste stykke tid er det blevet populært for virksomheder at købe brugt bil i stedet for at lease, da det er blevet dyrere at lease som konsekvens af regeringens omlægning af bilafgifterne.

Til gengæld er der dog større risici for at blive udsat for svindel, hvis du køber brugt bil. Især hvis du køber brugt bil af en privatperson, kan du blive udsat for fusk og svindel, hvis du ikke er opmærksom.

Der findes dog en række råd til, hvordan du bedst sikrer dig mod de brodne kar blandt de private bilsælgere:

 1.  Undgå kilometersnyd

  Den europæiske bilorganisation FIA vurderer, at der er blevet fiflet med kilometertælleren på omkring 40 procent af alle brugte biler i Europa.

  Der er derfor god grund til at holde øje med kilometertælleren, især hvis du køber brugt bil fra et andet land. Sørg altid for at tjekke tidligere synsrapporter på Tjekbil.dk. Hvis det dengang registrerede kilometertal er det samme - eller måske på magisk vis mindre end det nuværende - så er der altså god grund til at være ekstra opmærksom.

  Brug også din sunde fornuft. Hvis det kørte antal kilometer og bilens stand virker for god til at være sand i forhold til prisen, så er der også en sandsynlighed for, at det er tilfældet.

 2. Køb en brugtbilstest

  Det kan være en rigtig god idé at købe en brugtbilstest hos en uvildig forhandler, der kan give dig en fuldstændig objektiv vurdering af bilens stand. På den måde kan du vide dig helt sikker på bilens historie og få kortlagt eventuelle skjulte fejl, inden du køber. En uvildig brugtbilstest kan især betale sig, hvis du køber en firmabil i den tunge ende af prisklassen.

 3. Tjek stelnummeret

  Nogle svindlere er desværre godt klar over, at man kan slå de fleste oplysninger op om bilen via nummerpladen. Derfor kan de have skiftet nummerpladerne ud med nogle stjålne nummerplader eller helt fjerne dem.

  Derfor er det vigtigt også altid at tjekke bilens unikke stelnummer for at sikre sig, at oplysningerne stemmer overens.

 4. Få formuleret en slutseddel

  Når du køber brugt bil, er det især vigtigt at få formuleret en god slutseddel, som både køber og sælger kan stå inde for. Her er I begge sikret mod aftalebrud og misforståelser ved at få formuleret nogle klare aftaler og retningslinjer.

  Der findes flere skabeloner online, som du kan benytte dig af. Når sælger udfylder slutsedlen er det desuden vigtigt at sikre sig, at det rent faktisk er hans eller hendes navn, der står på sedlen.

  Der er desværre set flere eksempler på, at svindlere har snydt sig uden om slutsedlens forpligtelser ved at angive et falsk navn.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Heymate ApS

Klostergade 56 C
8000 Aarhus C
Danmark
Heymate ApS

Send til en kollega

0.157