23948sdkhjf

Ny ESAB renegade™-serie af mma/tig-inverteremere styrke i en yderst transportabel indpakning

| Medlemsnyhed | Indrykket af ESAB A/S

ESAB Welding and Cutting Products har annonceret introduktionen af Renegade™

- serien af invertere for avanceret jævnstrøms-TIG- og MMA/Lysbuesvejsning. Renegade-serien består af tre modeller, der kombinerer styrke med lav vægt og fleksibel placering: Renegade ES 300i for MMA og LiveTIG, Renegade ET 300i for MMA og TIG med høj-frekvens (HF) eller LiftTIG lysbuetænding og Renegade ET 300iP, der har yderligere styrefunktioner for TIG-pulssvejsning.

Bærbarhed og styrke

Renegade ES 300i vejer kun 15,5 kg, og Renegade ET-modeller vejer 17 kg. Alle modeller måler kun 460 mm x 200 mm x 320 mm, hvilket gør dem til de mindste blandt konkurrenterne og forenkler manøvrering af vogn, hvis udstyret er konfigureret som vandkølet system.

Det unikke design af grebene på Renegade-modellerne med indbygget og sikker opbevaring af svejsekablerne, giver operatørerne mulighed for hurtigt at pakke sammen ved at vikle kablerne rundt om grebene og sætte dem fast med skulderremmen. Designet af sikkerhedsbøjlen med tre greb gør det muligt at løfte den med en hånd, begge hænder, med en skulderrem eller med kran. Svejserens robuste kompositinddækning er designet til at modstå barske omgivelser og flere mekaniske påvirkninger end nogen anden maskine på markedet.

Renegade har en enestående styrke og rækkevidde. Den kører med 300 A ved 40 % intermittens med netledning og svejsekabler på op til 100 m og har fremragende multispændingsfunktioner. ET 300i og ET 300iP forbindes til 230 V enfaset strømforsyning og 230 V til 480 V trefaset strømforsyning (begge ±10 procent) med automatisk følerfunktion og kræver ikke kabelomlægning. ES 300i forbindes til 230 V til 480 V trefaset strømforsyning ±10 procent med automatisk følerfunktion.

"Renegade er en næstegenerations-svejsemaskine til værkstedet og til marken samlet i et apparat, som tilbyder mere effekt og et design, der er nemmere at transportere rundt på enhver byggeplads", siger Martin Freibergs, Business Product Manager Industrial/Light Industrial, ESAB. "Hvis Renegade ikke kan placeres ved siden af arbejdsemnet, vil det kraftige output gøre det muligt at bruge lange svejsekabler og -ledere".

Maksimale MMA-egenskaber

Renegade har en strømstyrke med udgangsområde fra 5 til 300 A og kan svejse med MMA-elektroder på op til 6 mm. Den kan lave fuger med kulelektroder på op til 4,8 mm i diameter, hvilket gør den til den kraftigste svejser i sin vægtklasse. Renegades MMA-præstation forbedres af indbygget intelligens til optimering af start og stop samt kontrol af lysbuestabiliteten.

"Som en næstegenerations-inverter, giver Renegade førsteklasses svejsekontrol for en mere stabil lysbue, mindre sprøjt og forbedret lysbuestart og -stop", siger Freibergs. "Til svejsning med celluloseelektroder, giver Renegade ES 300i en højere lysbuespænding og mulighed for at holde en længere buelængde. Den giver en blød bue og upåklagelig start og stop ved brug af E6010-elektroder".

Andre MMA-funktioner omfatter halvsynergisk hot start som er en proces, der giver optimal energi under startsekvensen, forbedrer tændingen og reducere risikoen for ”sticking”. Ligeledes giver funktionen til justering af lysbueeffekten, operatøren mulighed for at justere lysbuens egenskaber for at opnå en skarp og velkontrolleret lysbue eller en blødere bue med mindre sprøjt ved at tilpasse lysbuen til forskellige elektroder, funktioner og operatørens præferenceindstillinger. Indstillinger kan gemmes i en af tre hukommelsesfunktioner.

“Renegade har et intuitivt digitalt display, som gør det nemt at indstille parametre og aflæse dem på afstand i enhver belysning”, siger Freibergs. "Fjernkontrol af strømstyrken med digitalt display udvider operatørens arbejdsområde ved at give stor præcision over lang afstand".

Avancerede TIG-funktioner   

Renegade ET 300i og ET 300iP har HF-tænding af lysbuen for opgaver, der kræver tænding uden berøring og LiftTIG for tænding af lysbue uden HF. De har også justerbar gasfor- og efterstrømning, justerbar slope-up/slope-down, 2- og 4-takts funktion, kan udstyres med en kompatibel fjernreguleret fodpedal samt mulighed for vandkøling. Renegade ET-modellerne kan skifte fra vandkølet til et luftkølet transportabelt system på få minutter, og skiftet kræver ikke værktøj.

Renegade ET 300iP giver et pulserende TIG-output, som kan bruges til at forbedre kontrollen af smeltebadet, kontrollere profilen af svejsesømmen, reducere varmetilførslen og øge svejsehastigheden. Den har en pulsfrekvens, der når op på 999 Hz eller pulsantal pr. sekund (PPS) og maksimal pulsbredde (eller pulstid), som kan indstilles mellem 10 % og 90 %. Fabrikanter af rustfrit stål og dem, der arbejder i tynde materialer eller andre varmefølsomme emner, bruger TIG-pulssvejsning til at nedsætte varmetilførslen, mindske svejseprofilen og øge svejsehastigheden.

“Renegade ET 300iP gør det muligt at skræddersy jævnstrøms-TIG-lysbuen til præcis den anvendelse, der er brug for til svejsning af tynde materialer, som for eksempel stålrør til levnedsmiddelsindustrien”, siger Freibergs.

ESAB Welding & Cutting Products er anerkendt som førende inden for svejsning og skæring. ESABs svejsematerialer, udstyr og tilbehør bringer løsninger til kunder i hele verden, lige fra hævdvundne svejsnings- og skæringsprocesser til revolutionerende teknologier inden for mekaniseret skæring og automatisering. For flere oplysninger, besøg www.esab.com.

Medlemsnyhed

Indrykket af
ESAB A/S

Nordager 22, 1 sal
6000 Kolding
Danmark
ESAB A/S

Send til en kollega

0.156