Modul- og pavillonbyggeri får øget levetid

| Medlemsnyhed | Indrykket af Ajos a/s

Ajos udvider løbende flåden med skure, moduler og pavilloner. Firmaet tager markedsandele og markedet vokser. Pavillon- og modulbyggeri har længere tidshorisont end tidligere.

Tidshorisonten for byggeri i dansk erhvervsliv bliver generelt kortere og kortere. Forandringshastigheden er stigende, og en planlægningsperiode på 6 – 8 år er lang tid for mange virksomheder. Derfor vælger mange kunder i stigende grad modul- og pavillonbyggeri, da det er løsninger som kan flyttes eller, for en begrænsede omkostning, ommoduleres til nye formål – det giver kunden fleksibilitet.

- Dét er noget af baggrunden for, at vi i Ajos har øget vores udlejningsflåde med 35-40 % hen over de seneste 3 år. En anden del af årsagen er, at vi, som søsterselskab til Scandi Byg, har nogle af markedets bedste skure, moduler og pavilloner til rådighed. De er produceret, ikke alene efter danske regler, men også efter danske forventninger til kvalitet og fremsynethed. Ajos forbedrer hele tiden enhederne med den nyeste teknologi og komfort. Derfor er de på niveau med BR15 og det kommende bygningsreglement BR20. Det betydet blandt andet, at modulerne har en meget høj standard for indeklima, miljøforhold og belysning samt den tilhørende styring, siger adm. direktør Ole Wamsler.

-Én ting er selve modulerne og pavillonerne, men dér, hvor Ajos virkelig adskiller sig, er på vores mangeårige knowhow, vores tilbehør og veludviklede servicekoncept. Med den tætte tilknytning til Scandi Byg, der bygger skure, moduler og pavilloner i Danmark, sidder Ajos i en unik position, hvor der er nem adgang til meget stor ekspertise.

- I øjeblikket ligger 40 % af vores omsætning inden for skure, moduler og pavilloner i bygge- og anlægssektoren, mens resten af omsætningen genereres hos kunder i det offentlige samt industri-, produktions- og servicesektoren. Det er et omsætningsmix, som vores kunder har stor glæde af, da vi mødes af meget forskelligartede behov og derved har opbygget en række løsninger og kompetencer, der kommer alle vores kunder til gode.

- Det er klart, at vi inden for pavillonbyggeri sætter overliggeren rigtig højt, og det betyder samtidig, at den høje kvalitet drypper på modul- og skurfaciliteterne til bygge- og anlægsbranchen. Og har velfærdsfaciliteterne på byggepladsen en høj kvalitet, er det med til at øge kundens effektivitet, kvalitet og sikkerhed på arbejdspladsen. Det smitter simpelthen af på medarbejdernes grundighed, hvis de har gode mandskabsfaciliteter, siger Ole Wamsler.

Forøgelsen har sammen med udskiftningspolitikken ført til, at Ajos har en meget ung flåde af pavilloner, skure og moduler. Det betyder, at en rigtig stor del af Ajos’ materiel er produceret, så de lever op til de nyeste krav og ønsker fra kunderne, fx vandbåret gulvvarme, klimastyring og optimalt indeklima.
Foruden ovennævnte har Ajos også for nyligt købt nye 20-mands mandskabsmoduler. De kan spare antal moduler og plads, når medarbejderne alligevel benytter fælles kantine på store byggepladser. Og netop plads er den knappeste ressource på mange byggepladser. Derfor tager Ajos på flere måder forhåndshensyn til den trange plads ved denne investering.

- Som noget nyt er de nye mandskabsmoduler indrettet til 20 mand mod normalt 10 mand. Det vil sige, at der er skabe og faciliteter til 20 mand, men ikke plads til borde og stole til alle. Det er en ny trend, at der på mange større byggepladser indrettes fælles faciliteter med kantine. Så bliver deres mandskabsmodul alligevel ikke brugt som kantine, og dermed er pladsen spildt. Det undgår vi med den nye indretning, understreger Henrik Clausen.

- Med de seneste investeringer i moderne og energivenlige moduler sætter vi en tyk streg under, at vi satser på dette område, som i øvrigt passer rigtigt godt sammen med vores ekspertiser inden for andre områder af byggepladsindretning, siger afdelingschef for skure, moduler og pavilloner, Henrik Clausen.
- Vi ønsker at sende et entydigt signal om, at vi fremtidssikrer os. Derfor lever modulerne heller ikke bare op til lovgivning og normer. Tværtimod; hos Ajos lægger vi et niveau mere på. Eksempelvis er alle moduler udstyret med LED-belysning, og vi tilbyder varmepumper med intelligent styring til disse moduler. Det betyder, at kunderne får lettere ved at leve op til deres energirammer, siger Henrik Clausen.

Ajos har indkøbt alle de nye moduler hos søsterselskabet Scandi Byg, der ligesom Ajos hører hjemme i MTH GROUP. Det betyder, at modulerne er produceret i Danmark, hvilket kommer kunderne direkte til gode, fordi modulerne dermed er produceret jf. danske krav og normer lige fra første streg på papiret. Der sker ingen ombygning eller tilpasning for at honorere de strenge danske krav, som Ajos endda har toppet i samarbejde med Scandi Byg.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Om Ajos - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ajos er blandt de absolut bedste på de områder, vi har valgt at specialisere os i: Tårnkraner, semimobilkraner, personhejs og materialehejs, skure, moduler, pavilloner, midlertidige installationer, fx strøm, belysning, afspærring, opvarmning og affugtning samt byggepladsindretning.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Ajos a/s

Godthåbsvej 4
7100 Vejle
Danmark
Ajos a/s

Billeder & videoer

Investering-i-skure-moduler-pavilloner-900x600-2Investering-i-skure-moduler-pavilloner-900x600-3Investering-i-skure-moduler-pavilloner-900x600-4Investering-i-skure-moduler-pavilloner-900x600-5Investering-i-skure-moduler-pavilloner-900x600-6Investering-i-skure-moduler-pavilloner-900x600-7Investering-i-skure-moduler-pavilloner-900x600-8Investering-i-skure-moduler-pavilloner-900x600-9Investering-i-skure-moduler-pavilloner-900x600-10Investering-i-skure-moduler-pavilloner-900x600-11Investering-i-skure-moduler-pavilloner-900x600-12Investering-i-skure-moduler-pavilloner-900x600-13Investering-i-skure-moduler-pavilloner-900x600-14Mandskabsmoduler-1

Send til en kollega

0.128