23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Brobygger for kritisk dansk infrastruktur

Med en samlet ordre på i alt 23 stk. 132 og 150 kV transformere til danske Energinet frem til 2027 leverer SGB-SMIT Group nøglekomponenter til kritisk dansk infrastruktur. Som agent for koncernen spiller Hans Følsgaard AS en afgørende rolle som brobygger mellem transformerproducenten og den danske forsyningssektor.

På verdensplan er SGB-SMIT Group i top 3 over producenter af transformere i den absolutte sværvægtsklasse. Med i alt 14 lokationer og tre produktionsenheder alene i Europa er koncernen en central spiller, når der er EU-udbud på området, og når de vinder store ordrer til fx europæisk infrastruktur, er det langt fra kun prisen, der er afgørende.

"Vi leverer transformere til kritiske installationer, og derfor vejer faktorer som kvalitet, driftssikkerhed og lang levetid lige så tungt som prisen," forklarer Alexandru Crăciun, Head of Sales & Projects i Retrasib S.R.L., som er koncernens rumænske fabrik. "En kunde som Energinet passer perfekt til vores ambitioner om at levere høj kvalitet, der kan holde i årtier."

SGB-SMIT Group leverede de første transformere til Energinet i 2013, og de to nye ordrer, der er vundet, er på hhv. 17 og seks transformere, der skal leveres over de næste tre år. De rækker fra 40 til 160 MVA, og alene transporten af dem fra Rumænien til Danmark er et projekt i sig selv, ikke mindst på grund af krigen i Ukraine.

 

Produktionen i de kommende år er sikret

Alexandru Crăciun forklarer, at transportsituationen ændrede sig den 24. februar 2022, da Rusland rykkede ind i Ukraine Transformere op til 100 MVA kan stadig flyttes via vejtransport til destinationen, men de store skal tage søvejen.

"Tidligere var Constanta i Sortehavet vores store udskibningshavn, men efter den 24. februar gik forsikringspriserne helt amok. Det påvirker vores leverancer til blandt andet Danmark og til Tyskland, et andet af vores store aftagerlande. Derfor arbejder vi med en plan B for de store 160 MVA-transformere, der vejer over 150 tons. Det ender sikkert med, at de bliver sejlet via Donau videre til udskibning fra Rotterdam," oplyser Alexandru Crăciun fra Retrasib.

Til gengæld er SGB-SMIT-koncernen så stor en kunde, at de har godt styr på forsyningen af råvarer. Der er købt materialer ind, så produktionen i de kommende år er sikret. Fabrikkens Head of Sales understreger da også, at de nok skal få logistikken på plads, så kunder som Energinet får deres transformere som aftalt.

 

Det ville ikke gå uden en lokal repræsentant

SGB-SMIT Group har bevidst fravalgt deres tidligere strategi med selv at drive en fintmasket salgsorganisation i de større lande og byer, hvor de har kunder. I starten havde de en række kontorer selv, men de ved nu af erfaring, at det fungerer bedre, mere omkostningsbevidst og smidigt med lokale agenter og partnerskaber.

Det er derfor Hans Følsgaard AS i Danmark fungerer som brobygger mellem den store transformerproducent og en aktør som Energinet.

"SGB-SMIT har allerede leveret over 20 transformere til Energinet, og vi har som deres lokale, danske repræsentant været med til at facilitere ordrerne," forklarer Kristian Førby Pedersen, Product Manager i Powertech, Hans Følsgaard AS. "Det er spændende opgaver at bidrage til, for dels er det transformere i den tunge vægtklasse, og dels er det nøglekomponenter til kritisk, dansk infrastruktur."


End-of-life 30 år eller endnu længere

Derudover fortæller Kristian Førby Pedersen, at der nok at tale om store investeringer i den danske energiforsyning, men at det også er investeringer med et usædvanlig langt perspektiv:

"Transformerne fra SGB-SMIT er ekstremt solidt konstrueret, så de nærmer sig først deres end-of-life om 30 år eller måske endnu længere. I mellemtiden passer de deres job med at sikre stabil strøm til elektrificeringen af samfundet, og som leverandør til den teknologiske sammenhængskraft er det en central del af vores forretningsfilosofi."

Head of Sales & Projects Alexandru Crăciun slutter: "Vores ambitioner flugter med Hans Følsgaard, og derfor fungerer partnerskabet til alle parters fordel. Vi ser det som en kæde uden svage led og er glade for at have den direkte kontakt med det danske marked. Vel at mærke en kontakt, der er båret af stor tillid."

 

For yderligere oplysninger om levering af transformere til Energinet: Kontakt Kristian Førby Pedersen på tlf. 87 88 77 03 eller kfp@folsgaard.com

Hans Følsgaard A/S
Theilgaards Torv 1
4600 Køge
Køge Kommune
Danmark
CVR nummer: DK55028818
P nummer: 1008693761

Kontaktperson

Kristian Førby
Team Lead - Transformer & Switchgear
+45 87 88 77 03 kfp@folsgaard.com

Send til en kollega

0.062