23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Tætninger i verdens største vindmølle

Havvindmøllen V236 med kælenavnet ”Blue Marlin” er hele 280 meter høj (det er højere end Storebæltsbroens pyloner!) og produceres af Vestas. Betech bidrager til realiseringen af ​​giganten ved at levere tætninger til møllens elementer, som sikrer hele konstruktionen lang levetid.

Udløber
29. maj 2029

Vidste du, at de gigantiske vinger på verdens største vindmølle kan dække et område på mere end 43.000 kvadratmeter, når de drejer bare én omgang – det svarer til hele operahuset i København!

Gummiprofiler sikrer mod vind og vejr

Nacellen – maskinhuset på V236-15.0 MW – er bygget modulært op med modulbokse, som fx kan rumme udstyr og reservedele til vedligeholdelsesarbejde på vindmøllen. En innovativ indretning, der kan tilpasses kundens forhold, så driften af de afsidesliggende havvindmøller bliver enklere og mere effektiv.

Betech leverer lugepakninger og ekstruderede kantprofiler i EPDM-gummi, der er kendt for at være ozon- og vejrbestandigt. Det er der i høj grad brug for i det barske havmiljø, som møllen står i. Her er hård blæst, fugtighed og salt med til at øge risikoen for vandindtrængen og erosion, og dét beskytter gummiprofilerne imod.

På den måde bidrager produktløsningerne fra Betech til en pålidelig drift og lang levetid for vindmøllerne. Betech har udviklet og leveret tætningsprofiler, gennemføringer, O-ringe, elastomerdæmpere og meget mere til Vestas, siden udviklingen af kommercielle energivindmøller tog fart for mere end 30 år siden.

Blue Marlin bliver en attraktion

Med et vingefang på 236 meter kan en enkelt Blue Marlin-mølle producere op til 80 GWh strøm om året. Det svarer til elforbruget hos ca. 18.000 husstande.

Når vindmøllerne står færdige ud for Thyborøn, forventes de at blive en attraktion for lokale og turister. Og selvom det nok er de færreste, der kommer for at beundre lugepakningerne og kantprofilerne, er folkene på Betech-teamet alligevel stolte af at være en del af det kæmpestore projekt.

Også stærke løsninger til underleverandører

Foruden Vestas leverer Betech også pakninger, gummi- og tætningsløsninger til mange af de specialiserede systemleverandører i energi-industrien. Her er blandt andet udviklet en smart gummipakning til et tankdæksel, der både tætner og opsamler spildolie. Men det er en helt anden historie, som du kan læse mere om her.

 

Betech A/S
Vesterlundvej 4
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10611342
P nummer: 1003227587

Kontaktperson

Lars Juul Jensen
Key Account Manager
+45 50415987 ljj@betech.dk

Send til en kollega

0.078