23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Høj Nordic Marine Contractor høster på investeringer i ny flåde

Bundlinjen voksede og egenkapitalen steg hos den østjyske maritime entreprenør i regnskabsåret 2023. Selskabets massive investeringer i opgradering af flåden har nu sat positive spor i regnskabet.

Årets regnskab 2023 viser et overskud på 3.400.533 mio. dkr. og selskabets balance pr. 31. dec. 2023 udviser en egenkapital på 30.953.867 dk. - Et resultat som ledelsen i Høj Nordic Marine Contractor, finder tilfredsstillende. 

CEO Michael Normann, kommenterer på regnskabet: 

-              Det er lykkedes os at få fuldt udbytte af vores investeringer i en opgraderet flåde, som vi har holdt aktiv gennem hele året og solgt ind til flere projekter. Dermed har vi også udnyttet et vigtigt aktiv for virksomheden og brugt investeringer i flåden som en reel løftestang for vækst og positiv udvikling. Nu ser vi ind i et stort potentiale indenfor offshore vindenergi, hvor etablering af flere off shore vindmølleparker kræver masser af maritimt anlægsarbejde.

Høj Nordic Marine Contractor udfører alle former for maritimt anlægsarbejde i Nordeuropæiske farvande, herunder havneentreprenøropgaver og uddybninger. Til offshore vind projekter er det primært boulder clearance, udgravninger til kabelrender og scour protection som efterspørges. Dertil kommer udgravning af sejlrender i havne, som hvorfra de store vindmøller skal sejles ud til vindmølleparkerne. Det er et område i potentiel vækst, da der alene i Danmark kun er to havne, der er dybe nok til vindmølle transport. Det viser en nylig analyse fra CIP Fonden, en almennyttig fond, stiftet af seniorpartnerne i den grønne kapitalforvalter og energiudvikler Copenhagen Infra structure Partners. Rapporten blev offentliggjort kort tid efter klima- energi- og forsyningsminister Lars Aagaard for nylig præsenterede planer om et stort udbud af nye havvindmølleparker i Danmark. I alt er 6 Gigawat havvind, fordelt på 6 parker, foreløbig sendt i udbud. Frem mod 2050 kan Danmark potentielt udbygge 52 gigawatt havvind mod 2.7 gigawatt i dag. *

-              Med et stort potentiale indenfor off shore wind på det nordeuropæiske marked følger også benhård konkurrence. Men vi står stærkt med vores opgraderede flåde og har allerede leveret til off shore wind, så vi kan vise, at Høj Nordic Marine Contractor er en sikker spiller indenfor dette område, slutter Michael Normann.

For yderligere information, kontakt CEO Michael Normann på tlf. 23 73 42 41, eller på mno@hojmarine.com.

Kilde: Børsen 6/6 2024: ”Rapport: Havne langtfra rustet til danske havvindplaner”

Høj Nordic Marine Contractor A/S
Blumersgade 8B, st
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31474701
P nummer: 1014454272

Kontaktperson

MN

Send til en kollega

0.049