23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Grønne muligheder for danske virksomheder i Polen

Den nye polske regering har store grønne ambitioner og ønsker at fremskynde den grønne omstilling og styrke vedvarende energis rolle i den polske energiforsyning. Samtidig ventes Polen at modtage væsentlige EU-midler øremærket grøn omstilling i de kommende år. Hør energirådgiveren på den danske ambassade i Warszawa fortælle om de grønne muligheder for danske virksomheder.

Krigen i Ukraine har blandt andet også betydet højere og mere uforudsigelige energipriser, hvilket har øget polakkernes interesse for energibesparelser, energieffektivitet og anvendelsen af deres egne grønne ressourcer. Samtidig er energifattigdom en betydelig udfordring, og ifølge Polens egen definition påvirker det 6,58 millioner mennesker (ud af en befolkning på 38 mio.), der lever med utilstrækkelig opvarmning, køling og elektricitet på grund af lav indkomst, højt forbrug af energi og lav energieffektivitet i deres hjem.

Alle disse faktorer gør, at Polen har sat gang i energiomstillingen med nye satsninger på havvind (fra ingen kapacitet i dag til omkring 18GW i 2040), energieffektivitet i bygninger og industrielle anlæg samt solenergi.

Her kan du høre energirådgiver på den danske ambassade i Warszawa, Niels Frederik Malskær, fortælle mere om den grønne omstilling i Polen.

 

Udenrigsministeriet - The Trade Council
Asiatisk Plads 2
1448 København K
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43271911
P nummer: 1003388448

Kontaktperson

AAS
Arienne Alkemade Sehestedt
+45 33920066 arialk@um.dk

Send til en kollega

0.047