23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kollaborativ robot gør en forskel hos CUBIC

Med installationen af en kollaborativ robot, har CUBIC oplevet en markant forbedring i deres produktionsproces. Vi har netop afsluttet installation af en ny cobot.

Udfordringen og løsningen

CUBIC stod pludselig overfor en udfordring, da deres eksisterende robotløsning på deres lokation i Åbybro brød sammen. Det medførte, at de måtte gå tilbage til at håndtere metalplader manuelt. Det var både tidskrævende og fysisk belastende, hvilket hurtigt fik understreget robottens betydning i produktionen.

”Når robotten ikke er der, kan det virkelig mærkes, hvilken forskel den gør. Når vi skal tilbage til manuel håndtering af pladerne, er robottens værdi tydelig,” fortæller Simon Kristensen, PTA-ingeniør hos CUBIC.

Derfor blev det afgørende at igangsætte et nyt robotprojekt. Et projekt, der blev søsat, udviklet og implementeret i samarbejde med vores automationsteam i Elektro Gruppen. Løsningen blev installation af en kollaborativ robot fra Omron. Valget faldt på denne model bl.a. på grund af dens avancerede vision-system og evnen til nemt at kunne integreres i CUBICs eksisterende arbejdsflow.

 

En kollaborativ robotpartner 

Robotten er designet til at flytte og trække plader hen til en maskine, der valser en kant for påsætning af gummilister. Det gør den ved hjælp af vakuum. Denne bevægelse skal laves mange gange i løbet af en dag – og det er helt perfekt for en robot.

Ved at reducere mængden ensidige, gentagne arbejdsopgaver (EGA) har robotten ikke kun optimeret produktionen, men også forbedret arbejdsmiljøet for medarbejderne. Dette har frigivet værdifulde ressourcer, som nu kan anvendes produktivt andre steder i virksomheden.

 

Fleksibilitet og sikkerhed 

Cobots skiller sig ud fra resten af ”robotfamilien” med deres fleksibilitet og evne til at arbejde side om side med en medarbejder. De er nemme at programmere og træne, hvilket gør dem ideelle til dynamiske produktionslinjer. Sikkerheden er en central faktor i CUBICs produktionsmiljø. Det har vi også taget højde for i dette automatiseringsprojekt, da vi har installeret et lasersystem, der identificerer, hvis nogen træder ind i robottens arbejdsområde. Det sikrer en samarbejdszone for både robot og mennesker/det sikrer en sikker interaktion mellem robot og menneske.

 

Fordele i produktion med en cobot

  • Mindsket EGA (ensidige gentagne arbejdsopgaver): Robotten reducerer behovet for manuel udførelse af monotone og gentagne opgaver.
  • Optimering af produktion og ressourceforbrug: Med robottens præcision og hastighed optimeres både produktionstid og ressourceforbrug.
  • Frigivelse af ressourcer: Medarbejdere, der tidligere var bundet til gentagne opgaver, kan nu omfordele deres tid og kompetencer til andre vigtige opgaver.
  • Fleksibilitet: Robotten er flytbar og kan derfor nemt omplaceres i forskellige produktionsområder.

 

Et stærkt samarbejde 

Hos Elektro Gruppen er vi vilde med robotter og automatisering, så det har været et spændende projekt at deltage i.

”Samarbejdet med Elektro Gruppen har ikke blot været en opgaveløsning, men et godt partnerskab. Teamet har været meget hjælpsomme, engagerede og hurtige til at eksekvere – og så er det altid fedt at arbejde sammen med andre, der også er passionerede omkring robotteknologi,” siger Simon Kristensen, PTA-ingeniør hos CUBIC.

 

”Vi har haft nogle rigtig gode dialoger om forbedring af sikkerhed og driftssikkerhed, og om hvilke roller CIBUC havde i tankerne for robotten. De var specielt interesserede i den ekstra fleksibilitet, som Omrons robotsortiment gav, per deres indbyggede vision system, da de gerne vil undersøge robotmuligheder til andre operationer. Det lykkedes at finde en løsning, som giver dem gode muligheder for at eksperimentere.

Vi har brugt programmerings-, test- og indkøringsfaserne til oplæring, hvor operatør er blevet sat grundigt ind i TMFlow software. Siden har de selv tilføjet yderligere produkter og programmer til robotten og generelt været selvkørende,” fortæller vores automatiktekniker, Hroar Tenney Jordan.

 

Vi er klar til at hjælpe dig

Er din virksomhed klar til at tage skridtet mod en mere effektiv og fremtidssikret produktion? Kontakt os for en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med at realisere dit automatiseringsprojekt.

Elektro Gruppen A/S
Maltvej 16-20
9700 Brønderslev
Brønderslev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21522775
P nummer: 1000271610

Kontaktperson

NSR
Nanna Stendal Rasmussen
Kommunikations- og marketingansvarlig
+45 24206699 nsr@elektro.dk

Send til en kollega

0.063