23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Det norske SJÖFARTSDIREKTORATET vil forebygge chikane og mobning med viden fra SEA HEALTH & WELFARE

Mobning og chikane er en alvorlig udfordring, som myndigheder verden over sætter fokus på. I Danmark ventes Søfartsstyrelsen senere i år at lancere nye indsatser for at forebygge chikane og mobning. Tilsvarende har SJÖFARTSDIREKTORATET i Norge meddelt, at de i 2024 vil beskæftige sig mere med forebyggelse af chikane og mobning i den norske, maritime sektor.

Til det formål har nordmændene valgt at lade sig inspirere af SEA HEALTH & WELFAREs vejledninger og indsatser for at informere og rådgive skibsofficerer og skibsbesætninger om det gode arbejdsmiljø og tryghed ombord.

Onsdag og torsdag i denne uge var en delegation fra Norge derfor på besøg hos SEA HEALTH & WELFARE.

”Vi ser frem til besøget, fordi vi gerne vil dele vores viden og erfaring med andre organisationer, der arbejder for et trygt og sikkert arbejdsmiljø for alle søfarende. Samtidig er det en mulighed for os for at høre om SJÖFARTSDIREKTORATETs arbejde på felter, hvor vi måske kan lære af dem,” siger Mathias Augustsen, der er faglig leder hos SEA HEALTH & WELFARE.

Den norske delegation vil blandt andet høre om SEA HEALTH & WELFAREs vejledninger om psykisk trivsel og om Helpline for Søfarende, der blev etableret i 2019.

"Søfartsstyrelsen vil nu arbejde intensivt med det psykosociale arbejdsmiljø for de søfarende. En stor undersøgelse har afsløret et stort behov for dette," siger Sverre Flatebø, der er projekter i SJÖFARTSDIREKTORATET.

"Gennem flere års samarbejde med SEA HEALTH WELFARE har vi erfaret, at I i Danmark har arbejdet målrettet og godt med dette emne de sidste 5-6 år. Det gælder ikke mindst udarbejdelsen af materialer og værktøjer til at skabe forståelse for, hvordan man kan arbejde sammen om at skabe det gode psykosociale arbejdsmiljø uden mobning og chikane, som I ønsker," siger han og fortsætter:

"Vi er meget glade og meget tilfredse med de indsigter og diskussioner, vi har haft her på SEA HEALTH WELFARE. Vi ser frem til at vende tilbage til Norge for at udvikle vores program, hvor vi vil bruge meget af både jeres materiale og værktøjer, da vi ser, at det ser ud til at være meget relevant."

SEA HEALTH & WELFARE
Højnæsvej 56
2610 Rødovre
Rødovre Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28878923
P nummer: 1003419232

Kontaktperson

TL
Troels Leth
Kommunikationsansvarlig
tle@shw.dk

Send til en kollega

0.046