23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Mange landbaserede jobmuligheder for danske skibsofficerer

Beskæftigelsessituationen for navigatører og maskinmestre generelt og specielt i Danmark, er særdeles gunstig lige nu. I det danske maritime rekrutteringsfirma MARPRO ses der lige nu en stor efterspørgsel efter kandidater med navigatør- og maskinmesterbaggrund. Ikke kun til de traditionelle stillinger til søs, men også til landbaserede stillinger, hvor navigatører og maskinmestre med den solide faglige baggrund de besidder, kombineret med stærke administrative og ledelsesmæssige evner, er meget populære.

 

For de navigatører og maskinmestre der er ekstroverte og har flair for forretning, er der også store muligheder i at arbejde med salg, da mange maritime leverandører ønsker sig sælgere med navigatør- eller maskinmesterbaggrund.

MARPRO assisterer på daglig basis navigatører og maskinmestre, med afdækning af i hvilken retning deres karriere skal gå, når tanken om en landbaseret karriere kommer i spil. Efter Corona var der et stort antal søfarende der ønskede at gå i land, da deres familier var blevet trætte af de ustabile rejseforhold og forlængede udmønstringer.

I MARPRO er der pt. ansat 5 navigatører, så det er jo på en måde også et godt eksempel på hvordan ens evner kan benyttes på en anden måde end oprindeligt tiltænkt. I det daglige har virksomheden mange dialoger med deres kunder og her arbejdes der aktivt for at se om det er muligt at inkludere navigatører og maskinmestre i deres betragtninger om en fremtidig ansættelse Fordi medarbejderen i MARPRO selv kender uddannelserne indgående, ved de også hvor stærke de er fagligt og hvor stor en forskel de gør i det daglige virke i den maritime branche.

Der er en tendens inden for shipping, især i landbaserede stillinger, hvor der tidligere ofte var ansat profiler med en baggrund fra CBS (Copenhagen Business School) i roller som f.eks. Operatør, Befragter eller Skibsagent. Nu ser MARPRO imidlertid en ændring, hvor profiler med en navigatørbaggrund får mere plads i disse roller. Dette skyldes sandsynligvis, at navigatører bringer en unik og dybdegående viden om den maritime branche med sig, hvilket kan være afgørende for at udføre opgaverne på en mere specialiseret måde.

Derudover bemærkes det, at der er en stor efterspørgsel efter disse navigatørprofiler, ikke kun i traditionelle skibsrelaterede roller, men også i forbindelse med de mange nye maritime digitale løsninger. Dette indikerer, at den maritime industri udvikler sig i retning af øget digitalisering, og at der er behov for fagfolk, der ikke kun har kendskab til forretningsaspekterne, men også har praktisk erfaring fra søfart.

På længere sigt, vurderes det ikke at efterspørgslen bliver mindre. Snarere tværtimod. For fødekæden bliver generelt langsomt mindre, da mange yngre mennesker ikke er parate til et liv offline og stabilt bredbånd stadigt ikke er normen til søs. Desuden er uddannelsen akademiseret i en grad, hvor der skal et vist uddannelsesniveau til, før man har forudsætninger for at fuldføre uddannelsen. Endeligt er skibsassistentuddannelsen og jobmuligheder jo nærmest skrumpet ind til ingenting, sammenlignet med fordums storhedstider. Tidligere var der jo også en del skibsassistenter der over tid blev inspireret til at læse videre.

I MARPRO håber de på at det nye praktiktiltag som Danske Rederier har indført, kan ændre dette, men det er ikke nok at uddanne de unge – de danske rederier skal også være klar på at ansætte dem efterfølgende som befarne skibsassistenter og tilbyde dem tidssvarende forhold ombord.

Uden at det måske har været en målsætning, vurderes det af MARPRO at en baggrund som navigatør eller maskinmester kombineret med nogle års sejltid er i høj kurs til mange flere landbaserede jobs i den maritime branche.

Hvis du er navigatør eller maskinmester og er nysgerrig mht. landbaserede jobmuligheder kan du kontakte MARPRO på +45 5370 0995 eller se mere via deres hjemmeside: https://marpro-recruitment.com/candidates/

Virksomheden tilbyder endvidere gratis optagelse i deres CV database, hvor du nemt kan vælge dine præferencer for jobs og få tilsendt relevante jobmuligheder løbende. Klik her for at være en del af MARPROs database. 

Marpro ApS
Klostermosevej 140
3000 Helsingør
Helsingør Kommune
Danmark
CVR nummer: DK38649655
P nummer: 1022453587

Kontaktperson

Narjiss Ghajour
Marketing Manager
ghajour@marpro.dk

Send til en kollega

0.047