23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Når automation optimerer popcornproduktionen

I et stærkt samarbejde har Elektro Gruppen og KS Technology produceret en avanceret automationsløsning til en førende popcornproducent. Denne løsning har forbedret effektiviteten og optimeret arbejdsflowet betydeligt, når det drejer sig om produktion af popcornposer til mikrobølgepopcorn.

Millionvis af mikropopcornposer

Popcornproduktionen er en kompleks proces, som kræver præcise og effektive løsninger. I processen spiller folierullen en afgørende rolle. Foliet sikrer nemlig, at popcornene popper effektivt, og det giver sprøde og lækre popcorn.

I 2021 producerede popcornvirksomheden hele 1 milliard popcornposer. Konstant har de mindst 18 store siloer fyldt med majs. For at imødekomme efterspørgslen kører deres produktionslinjer uafbrudt dag og nat, året rundt, med 110 tons majs i omløb. Der er kun pause, når der skal skiftes folieruller ca. hver tredje time. Det er det netop her, at vores automationsprojekt er aktuelt.

 

Automatiseret rulleskift effektiviserer processen

Med KS Technologys maskine er det nu muligt at skifte mellem folieruller uden at stoppe hele produktionslinjen. Når en folierulle er ved at løbe tør, bliver det signaleret med en blinkende lampe øverst på maskinen. Med vakuum bliver folieenderne holdt sammen og hæftet med tape. Herefter bliver rullen skiftet enkelt ved at trykke på en knap. Emnerne med tape registreres og kasseres automatisk ved slutningen af linjen, for de skal naturligvis ikke i mikroen.

Automatisering af processen giver et stærkt forbedret flow, markant optimering og effektivisering af popcornproduktionen. Det giver stor værdi, når der skal produceres et ni-cifret emnetal årligt.

Gennem vores samarbejde med KS Technology har vi fået lavet en løsning, der kan optimere produktion og forbedre output. Det er afgørende i en branche med høje krav til både kvantitet og kvalitet.

 

Avanceret beregning med Bosch Rexroth

I automatiseringsløsningen har vi implementeret en avanceret beregningsmetode til at beregne rullediameteren. Metoden er udviklet af Bosch Rexroth, der har været en pioner på dette område. Denne funktion tjener to formål: præcis regulering af hastigheden på rulleaksen og problemfrit rulleskift.

Sådan fungerer det:

  • Vi bruger en encoder til at måle positionen og omgangene på rulleaksen, hvilket giver os nøjagtige længdeoplysninger pr. sekund.
  • Samtidig kontrollerer vi spænding og trækker materialet korrekt ved at tage højde for opstrammerens position. Dette forhindrer spild og beskytter opstrammerlageret.

Med vores løsning med Bosch Rexroth er hele denne tekniske proces blevet simpel. Det gør det nemlig muligt at beregne rullediameteren frem for at måle den, hvilket er rigtigt godt til steder, hvor det er svært eller umuligt at få en god diametermåling. Vi kan finjustere efter behov for at optimere det til det aktuelle materiale.

Denne automatisering giver kontrol, præcision og effektivitet i produktionsprocessen, som tidligere var udfordrende at opnå.

 

Står du overfor et automatiseringsprojekt? Vi hjælper dig gerne på vej! Læs mere her.

Elektro Gruppen A/S
Maltvej 16-20
9700 Brønderslev
Brønderslev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21522775
P nummer: 1000271610

Kontaktperson

NSR
Nanna Stendal Rasmussen
Kommunikations- og marketingansvarlig
+45 24206699 nsr@elektro.dk

Send til en kollega

0.094