23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Dickows hedtvandspumper leveret til fusionsforskningsanlæg

2 stk. Dickow varmtvandspumper er blevet leveret til et fusionsforskningsanlæg i Garching nær München. Anlægget drives af "Max-Planck-Institut für Plasmaphysik".

Pumperne er nødvendige for at afkøle fusionsanlægget. Den nukleare fusion frembringes af en type Tokamak-anlæg inde i "Garchinger Ei". For dette anlæg er en kvadrat med 1 meter kantlængde skåret ud af et massivt stykke metal og udstyret med kølekanaler. Energikilden er nuklear fusion (ligesom i solen) ved stuetemperatur. Anlæg kan i øjeblikket udvikle en effekt på 2 MW Få mere information om anlægget her.

Krav til applikationen:

  • Håndteret væske: Demineraliseret vand
  • Kapacitet: 15 m³/h
  • Differens tryk: 175 m
  • Driftstemperatur: 220 °C
  • Sugetryk: 24 bar
  • Konstruktionstryk: 51 bar/238 °C

Konstruktionen er baseret på lang erfaring med håndtering af hedtvand (varmt vand)

Dickow hedtvands cirkulationspumper af typen NHL, HPL, HPR og NHM er konstrueret til mellemstore og store varmeværker, til opvarmningsruller, presser, store bygninger og lignende applikationer, der kræver temperaturer > 180°C. Pumpernes konstruktion bygger på mange års erfaring inden for håndtering af hedtvand og giver høj tilgængelighed og driftssikkerhed. Til den aktuelle opgave er anvendes et trins centrifugalpumpe, frekvensreguleret for at opnå det høje differenstryk. Der anvendes duplex stål grundet det høje tryk. 

Fordele:

  • ”Back-pull-out”-designet gør det muligt at trække det roterende pumpe element ud, uden at fjerne pumpehuset fra rørsystemet.
  • Ved brug af spacerkoblinger kan pumpehus og motor forblive boltet til bundpladen, hvilket giver optimale betingelser ved vedligehold og udskiftning.
  • Enkeltvirkende vandkølet mekanisk akseltætning, mulighed for luftkølet eller vandkølet ekstern varmeveksler for ekstra køling. Alternativt kan pumpe leveres med magnetkobling (tætningsløs).
  • Pumpehus i centerline design iht. API 610 / ISO 5199 ved høj temperatur muligt for kompensering af varmeudvidelse.
  • NHL serien design optil: systemtryk 45 bar @ 238°C, kapacitet ca. 3-900 m³/h, løftehøjde 5-150 mVæs.
  • HPL / HPR design optil: systemtryk 80 bar @ 280°C, kapacitet ca. 3-300 m³/h, løftehøjde 5-60 mVæs. 

For yderligere information
Du kan høre mere om Dickow varmtvandspumper på Automatikmessen den 13. – 15. september, hvor du kan møde Pumpac på stand B1004. Du kan også få yderligere information om Dickow hedtvands cirkulationspumper her, eller ved at kontakte Pumpac direkte.

Om Pumpac
PumPac A/S er en ingeniør- og handelsvirksomhed, der markedsfører og sælger pumper, kompressorer og systemer til mange industrier så som: Affaldsforbrænding, kemisk industri, medicinalindustri, papirindustri, biobrændsel, kraftværksteknik, miljøanlæg, skibsfart, biogasanlæg, maskinbyggere, offshore, værftsindustri. Venligst se vores udvalg af pumper på vores hjemmeside www.pumpac.dk.

PumPac A/S
Torvet 4, 1 sal
3400 Hillerød
Hillerød Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12739176
P nummer: 1004370744

Kontaktperson

MA
Michael Andreassen
Direktør
+45 46761700 pumpac@pumpac.dk

Send til en kollega

0.062