23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ESG er attraktivt men ikke uden bump på vejen

Der arbejdes med at implementere tiltag, der klargør Hans Buch til at leve op til de kommende ESG-forpligtelser. Her får du en status med forretningsudviklingschef og ESG-ansvarlig Søren Schantz.

Inden for en kort årrække skal samtlige europæiske virksomheder offentliggøre en ikke-finansiel rapport sammen med årsregnskabet. Rapporten kaldes ESG, og den skal dokumentere en række værdier og indsatser inden for f.eks. klima, miljø, arbejdsforhold og personaleforhold.

De største virksomheder er allerede underlagt disse forpligtelser, men hos salgs- og ingeniørvirksomheden Hans Buch arbejdes der allerede nu med tiltag og indsamling af data for at dokumentere indsatserne og for at være klar, når alle virksomheder er omfattet med årsrapporteringen for 2027. 

Hans Buch har ca. 50 fuldtidsansatte og har med sin virksomhedsstørrelse lagt ESG og bæredygtighedsindsatser under forretningsudviklingschef Søren Schantz. Han ser positivt på de muligheder, som ESG-forpligtelserne medfører.

- ESG er en spændende mulighed for Hans Buch for at anskueliggøre, hvor attraktiv en samarbejdspartner og arbejdsplads vi er, når vi vil tiltrække kunder, leverandører og dygtige medarbejdere, siger han.

Opdeling af ressourceforbrug er en hjernevrider

Forberedelserne til at leve op til ESG-forpligtelserne er dog ikke uden bump på vejen, for der er praktiske udfordringer at løse, inden Hans Buch kan dokumentere sit forbrug og sine bæredygtige indsatser.

Udfordringen, som mange virksomheder formentlig også kan nikke genkendende til, er, når man deler lejemål med andre virksomheder. Her er fordelingsnøglen for forbruget beregnet per kvadratmeter i stedet for hver enkel virksomheds reelle forbrug. 

- Vi deler matrikel og målere med tre andre virksomheder, og vi har installeret fire ladestandere til elbiler, som vores kunder, medarbejdere og andre i bygningen frit kan anvende, og som fremgår af vores samlede opgørelse over strømforbruget.

- Vi undersøger i øjeblikket, hvilke muligheder vi har for at få etableret ekstra målere, der kun gælder for vores eget forbrug i Hans Buch, forklarer Søren Schantz.

Der er behov for viden og vejledning

I arbejdet med ESG findes der forskellige værktøjer til at indtaste sine tal over forbrug, og der kan være forskellige metoder og termer, som kræver specifik viden.

- Vi arbejder med værktøjet Klimakompasset, men vi ser allerede nu en række udfordringer med at dokumentere vores data, når det kommer til vores reelle forbrug af ressourcer og vores CO2-udledninger. 

- Udover førnævnte opgørelser for strøm og varme, savner vi viden om, hvordan man fordeler opgørelsen mellem privat og erhvervsmæssig kørsel i vores firmabiler. Men det er vel forventeligt, at der er uafklarede spørgsmål så tidligt i processen, forklarer Søren Schantz.

I Hans Buch er der stor opbakning og en stor forståelse for ESG-forpligtelserne, men forretningsudviklingschefen i Hans Buch håber, at der løbende arbejdes med mere og lettilgængelig vejledning. Der er brug for at gøre det lettere for virksomheder i samme størrelse som Hans Buch at leve op til de kommende krav.

- I en virksomhed af vores størrelse har man oftest flere roller og ansvarsområder, og vi har derfor ikke en dedikeret specialist, der udelukkende beskæftiger sig med ESG. Svarene skal derfor være lette at finde, siger han.

En stor udfordring for både industri og myndigheder

- ESG tjener et godt formål, der reelt skal få alle til at gentænke og udvikle deres virksomheder, men branchen og myndighederne har en stor opgave foran sig, hvis samtlige virksomheder skal være klar til at indsamle og rapportere årsdata fra 2027. Det ville undre mig, hvis vi står alene med disse udfordringer, siger Søren Schantz.

Hvad er en ESG?

ESG står for Environmental, Social og Governance (miljø, samfund og ledelse). Snart skal alle europæiske virksomheder offentliggøre en rapport med ikke-finansielle nøgletal sammen med årsregnskabet, som i korte træk dokumenterer en række værdier og indsatser inden for bl.a. klima, miljø, sociale forhold og personaleforhold. Alle virksomheder er omfattet fra og med årsregnskabet for 2027.

Læs mere om ESG i Hans Buchs vidensunivers: "Hvad er en ESG?"

Læs også: "Hans Buch sætter fokus på EPD og ESG i Licitationen"

Følg Hans Buch på LinkedIn

Følg med i Hans Buchs aktiviteter på LinkedIn: 
https://www.linkedin.com/company/hans-buch-as 

Hans Buch A/S
Roskildevej 8-10
2620 Albertslund
Albertslund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK75142412
P nummer: 1003187666

Send til en kollega

0.047