23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Her er GTS-debatterne på Folkemødet - ses vi?

Er innovation for alle? Skal vi spise frikadeller og/eller plantebøf i fremtiden? Og hvordan gør vi os klar til den næste krise? Det er temaerne for de tre debatter, som GTS-foreningen afholder, når Folkemødet på Bornholm går i gang midt i juni. Vi holder også en reception sammen med Teknologisk Institut og Opfinderrådgivningen – og du er inviteret.

GTS-foreningen deltager også i 2023 med debatter om, hvordan vi bedst skaber fremtidens bæredygtige samfund. Denne gang foregår debatterne i tre forskellige telte.

Er innovation for alle? – eller skal vi satse på de virksomheder, der kan og vil?

Fredag d. 16. juni kl. 10:00 - 11:00, G12, Dansk Metal teltet

Danmarks vækst og velfærd står og falder med virksomheders evne til at udvikle sig og forblive konkurrencedygtige. Desværre viser undersøgelser, at færre og færre virksomheder er innovative. Hvad skyldes det? Har vi i dag de instrumenter og den viden, der gør det muligt for virksomheder hurtigt at udvikle sig?  Er der gået ”velfærd” i erhvervsfremme, så tilbud til virksomheder smøres for bredt ud? Skal vi begynde at satse på dem, der kan og vil? Hvordan skaber vi en bedre sammenhæng i tilbud med et styrket samarbejde på tværs af aktører? Og er der brug for en national innovationsstrategi?

Frikadeller eller plantebøf: Hvad skal på din tallerken i 2030?

Fredag d. 16. juni 15:15-16:15, J29 Folkets scene

Det globale fødevaresystem står for ca. 30 procent af de globale drivhusgasudledninger. Der er med andre ord brug for at omstille erhvervet i hele værdikæden fra jord til bord. Det gælder ikke mindst i Danmark, hvor vi har en stor animalsk produktion og forbrug. Vi skal hurtigt finde svar på, hvordan vi fremmer en mindre klimabelastende fødevareproduktion. Men hvordan sætter vi fart i omstillingen? Er der brug for at omstille store dele af den animalske produktion? Og hvordan og hvad skal landmanden så producere? Hvem skal trække udviklingen: Branchen, forbrugerne eller politikerne?

Vi skal være klar til den næste krise!

Lørdag d. 17. juni kl. 10:15-11:15 i D5 Brandstationens debattelt

Hvis ikke allerede klimakrisen har gjort det tydeligt, så gjorde coronakrisen og forsvarskrisen det: Når kriser rammer, er det helt afgørende at have et modstandsdygtigt samfund, der kan modstå og omstille sig. Og her spiller erhvervslivet en særlig rolle. Men hvordan opbygger vi som samfund bedst et beredskab, der gør det muligt for virksomheder hurtigt at omstille sig? Hvad er det for viden og kritiske ressourcer, som er afgørende, og som de ikke selv kan huse? Er modstandsdygtighed i dag blevet vigtigere end vækst? Og hvordan bakker samfundet bedst virksomhederne op?

Desuden afholder GTS en reception med fokus på bæredygtig omstilling af erhverv og samfund. Denne kan du læse mere om her.

Læs mere om debatterne og GTS-deltagelsen på årets Folkemøde her

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Kontaktperson

Send til en kollega

0.05