23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hans Buch bidrager til studerendes satellit

Industrispecialisten Hans Buch A/S leverede presbefæstelse til satellitten DISCO-1. Den er sin første af en serie af satellitter, som skal hjælpe med at forstå klimaforandringerne i Grønland.

Den 15. april blev satellitten DISCO-1 opsendt med en raket fra Vandenberg-basen i USA med udstyr fra industrispecialisten Hans Buch A/S, der holder til i Albertslund.

Satellitten er en del af programmet DISCO, som er et samarbejde mellem studerende fra fire danske universiteter. 

Læs mere om nyheden på: www.hansbuch.dk

En afgørende letvægtsløsning

Den er bygget af virksomheden Space Inventors, som anvendte Hans Buchs løsninger inden for presbefæstelse. Vægten har været afgørende for satellittens egenskaber, fortæller divisionsdirektør i Hans Buch, Rasmus Pedersen.

- Det var væsentligt for designet af satellitten, at vægten kunne holdes nede uden at gå på bekostning med kvaliteten, og her spillede vores presbefæstelse PEM en afgørende rolle, forklarer han.

Satellitten måler 10x10x10 cm og vejer blot ca. 1 kg. Den er den første af en serie af satellitter, som skal sendes i kredsløb om jorden, og som skal hjælpe forskere med at forstå klimaforandringerne i Grønland. DISCO-2 er planlagt til opsending i sommeren 2024.

- Vi er begejstrede, og vi er stolte af at kunne bidrage til den succesfulde tilblivelse af den første DISCO-satellit, og vi har spændt fulgt med i opsendingen, siger Rasmus Pedersen.

Inspiration til unge talenter

DISCO-programmet har blandt andet til formål at tiltrække unge talenter til den danske rumsektor, som er i kraftig vækst, og som mangler arbejdskraft.

Projektet skriver samtidig historie, da det er første gang, at studerende på tværs af fire af landets universiteter samarbejder om et innovativt, nationalt rumprogram. Det vækker genklang i lokalerne i Albertslund hos Hans Buch A/S.

- Vi glæder os over, at projektet har til formål at inspirere at unge, tekniske talenter til at vælge rumsektoren som fagområde og karriere. Det er stort for en virksomhed som Hans Buch at være en lille del af, fortæller Rasmus Pedersen.

DISCO-programmet har modtaget støtte på 4,5 mio. kr. af Industriens Fond og har deltagelse af studerende fra IT-Universitetet i København, Syddansk Universitet, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet.

Følg Hans Buch på LinkedIn

Følg med i vores aktiviteter i industrien på LinkedIn:

https://www.linkedin.com/company/hans-buch-as

FAKTA: DISCO-programmet

  • DISCO er et dansk rumfartssamarbejde mellem studerende fra de fire danske universiteter IT-Universitetet i København, Syddansk Universitet, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet.
  • DISCO-1 måler 10x10x10 cm og vejer ca. 1 kg. Den indeholder en mikrocomputer, som er bygget til at udvikle og teste kunstig intelligens.
  • DISCO-1 blev af Space X sendt i kredsløb om jorden den 15. april 2023 og er den første af en serie. Den passerer Danmark to gange i døgnet og planlægges at være i kredsløb i ca. tre år.
  • Opsendingen blev realiseret med en Falcon 9-raket med hjælp fra rumfirmaet Space X.
  • DISCO-2 er planlagt til opsending i sommeren 2024 og skal udstyres med en række kameraer og sensorer til at levere flerdimensionelle billeder af smelteudviklingen af gletsjere i Grønland.

Kilder: Industriens Fond, DISCOSAT.dk, IT-Universitetet København, Syddansk Universitet, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet

FAKTA: Hans Buch

  • Hans Buch A/S er et ingeniør- og handelsfirma med hovedkontor i Albertslund
  • Hans Buch A/S er leverandør til industrien, jernbanesektoren og marinesektoren og leverer ekspertise, løsninger og komponenter til en bred vifte af brancher og miljøer.
  • Hans Buch A/S er specialister inden for bl.a. mekaniske befæstelse, instrumentering, pumper, ventiler, motorer, pneumatik, HVAC, mv.
  • Hans Buch A/S blev etableret i 1898 og beskæftiger i dag ca. 60 ansatte.
  • Hans Buch A/S er en del af koncernen Fritz Schur Industri

Kilde: www.hansbuch.dk

Hans Buch A/S
Roskildevej 8-10
2620 Albertslund
Albertslund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK75142412
P nummer: 1003187666

Send til en kollega

0.048