23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Overhold direktiv og regler med den nye drikkevandsvejledning

Fra den 31. marts 2023 skal I benytte den nye 3. version af Drikkevands-vejledningen, der er udkommet på dansk og engelsk.

Bekendtgørelsen om kost og drikkevand mv. i handelsskibe blev revideret i december 2019. I den forbindelse blev Drikkevandsvejledningen fra SEA HEALTH & WELFARE skrevet ind i selve bekendtgørelsesteksten som en måde at opfylde kravene på.

Desuden er EU’s drikkevandsdirektiv blevet revideret og der er kommet nye skærpede grænseværdier, som skal overholdes.

Nu skal rederier, når de får leveret et nyt skib, måle for relevante tungmetaller (bl.a. bly, cadmium og krom). Til gengæld er der ikke længere krav om at rør og vandhaner skal være VA-godkendte.

”En anden nyhed, som er blevet mulig med den nye drikkevandsvejledning, er anvendelse af andre kemikalier end klor til desinfektion. Det er dog et krav, at disse produkter er godkendt af Fødevarestyrelsen,” siger Anne Ries, der er konsulent ved SEA HEALTH & WELFARE.

Set fra et arbejdsmiljømæssigt perspektiv er det positivt, fordi klor er et farligt kemikalie at arbejde med og fordi desinfektion med klor ikke altid virker godt nok, så man er nødt til at gøre noget mere.

Den nye udgave af Drikkevandsvejledningen vil blive sendt ud i tryk til alle danske skibe og rederier. En digital version er tilgængelig i vores online platform @SEA-@SHORE. Et fysisk eksemplar af vejledningen på dansk og engelsk kan købes i vores Webshop på shw.dk/webshop

SEA HEALTH & WELFARE
Højnæsvej 56
2610 Rødovre
Rødovre Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28878923
P nummer: 1003419232

Kontaktperson

TL
Troels Leth
Kommunikationsansvarlig
tle@shw.dk

Send til en kollega

0.11