23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Skoleskibet DANMARK får ekstra bevilling på 13 mio. kr. til større renoveringsprojekter

Selv om Skoleskibet DANMARK fylder 90 år i år, er skibet ”still going strong” og har de seneste to år været på hele seks togter til glæde for næsten 500 skoleskibselever. Som en naturlig del af at fylde 90 skal skibet kontinuerligt vedligeholdes for også i fremtiden at være et smukt og driftssikkert skib. Derfor er glæden stor hos MARTEC for ekstrabevillingen på 13 mio. kr. til større vedligeholdelsesprojekter på Skoleskibet DANMARK.

De gamle skibe kræver løbende vedligehold, men nogle vedligeholdelsesprojekter er så omfattende, at de skal planlægges og gennemføres, så det passer ind i både tidsplaner og økonomi. På Skoleskibet DANMARK planlægges og prioriteres vedligeholdelsesprojekterne 6 år frem i tiden. 

I 2019-2020 gennemgik Skoleskibet et planlagt, stort vedligeholdelsesprojekt, som blandt andet var finansieret af de store maritime fonde. Den nye bevilling fra staten på 13 mio. kr. er en ekstraordinær bevilling til vedligehold og renovering, som ikke kan dækkes af det årlige bidrag. 

"Vi er glade for, at Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelind har valgt at prioritere skibets vedligehold og at renoveringer således kan gennemføres med rettidig omhu. Med bevillingen kan vi gå i gang med at planlægge de næste års projekter - og vi glæder os til at komme i gang.” udtaler Pia Ankerstjerne, direktør på MARTEC. 

Når Skoleskibet DANMARK stævner ud, er det starten på en dannelsesrejse for de 80 elever ombord. Denne rejse munder ikke kun ud i oplevelser og venner for livet, men også i en grundlæggende maritim uddannelse til ubefaren skibsassistent som giver de unge mulighed for at søge jobs i skibsfarten over hele verden.   

”Uddannelse af unge med interesse for Det Blå Danmark og søfarten generelt er bydende nødvendig for Danmarks maritime eksport og for fremtidens grønne omstilling. De danske skoleskibe giver unge en unik mulighed for at snuse til, hvad en maritim uddannelse har at byde på. På skoleskibene prøver de kræfter med både praktisk håndværk og sømandskab, samtidig med at de kommer på en dannelsesrejse ud over det sædvanlige”, fortsætter Pia Ankerstjerne. 

Alle (98%) af de unge ombord på skoleskibene kommer direkte i arbejde eller går i gang med en videregående uddannelse. 

Jubilæumstogtet 116 er netop startet
Skoleskibet DANMARK er nu på togt 116, hvor skibets 90-års jubilæum vil blive fejret i juni i Danmark. Skibet vil således besøge København og sejle i farvandet ved Bornholm, inden de sejler til Nakskov, hvor skibet blev bygget i 1333 på Nakskov Skibsværft.

Ved ankomsten til København den 9. juni om eftermiddagen vil der om bord være en række inviterede gæster og samarbejdspartnere med tilknytning til MARTEC og skoleskibet. De 80 elever om bord på skibet får dermed flotte betingelser for at vise skibet frem og dele ud af deres oplevelser på Skoleskibet. 

"Når Skoleskibet DANMARK kommer hjem efter et langt, begivenhedsrigt togt, møder familierne en ”ny”, selvsikker og stolt version af deres søn eller datter. Og så har den unge en uddannelse som ubefaren skibsassistent, som giver adgang til at arbejde i skibsfarten både nationalt og internationalt. Det er der mange af de tidligere elever, som benytter sig af og dermed er Skoleskibet med til at levere arbejdskraft til en sektor, som har stor mangel på medarbejdere", slutter Pia Ankerstjerne.

Onsdag den 21. juni 2023 ankommer skoleskibet til Nakskov, hvor fejringen af 90-års jubilæet vil finde sted i de efterfølgende dage. Her bliver der mulighed for at besøge skibet og opleve forskellige former for underholdning på kajen med madboder, musik og børneaktiviteter. Det endelige program bliver meldt ud, når arrangementet nærmer sig, og detaljerne er på plads. 

Efterårstogt 117 – klar i september
Efterårets togt 117 er planlagt med uddannelsesstart i september 2023 og med togt fra oktober 2023 til januar 2024. Optagelsen af elever til efterårstogtet er i fuld gang.

Vi arbejder nu på planlægningen af sejlads og vedligeholdelsesperiode i 2024 og 2025, og håber at kunne offentliggøre forårets sejlplaner inden sommerferien.

___________

Fakta om Skoleskibet Danmark og MARTEC 

• Skibet er bygget i 1933 som skoleskib 

• Skibstype: Sejlskib med 3 master og 26 sejl 

• Længde overalt: 74,4 m. 

• Dybgang: 5,0 m. 

• Hovedmotor: 430 KW. 

• Besætning: 15 

• Elever: 80 M/K’er – der har været piger om bord siden 1983 

• Skibsreder: MARTEC 

• Ejer: Staten 

Et togt på skoleskibet indgår som en del af uddannelsen til ubefaren skibsassistent i samarbejde med MARTEC. Uddannelsen omfatter normalt 5 uger landskole på MARTEC og 14 uger om bord på skoleskibet.

MARTEC er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter som udbyder alle de maritime uddannelser i Danmark. Uddannelserne spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser. Institutionen udbyder den grundlæggende maritime uddannelse som skibsassistent, maritim student STX og HF, skibsmaskinist, sætte-, kyst- eller fiskerskipper og skibsfører samt professionsuddannelserne som skibsfører og maskinmester. MARTEC administrerer Skoleskibet DANMARK og driver tillige en omfattende kursusvirksomhed med fokus på certifikatgivende kurser inden for det maritime, offshore og vindenergiområdet. Mere information på www.martec.dk

Kontaktpersoner 
Driftsinspektør Pia Nyborg; tlf.: 4021 6274; e-mail: pny@martec.dk  
Kommunikationschef Anette Grønhøj; tlf.: 2947 7403, e-mail: ang@martec.dk  

MARTEC
Hånbækvej 54
9900 Frederikshavn
Frederikshavn Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70771128
P nummer: 1003422967

Kontaktperson

AGE
Anette Grønhøj Eriksen
ang@martec.dk

Send til en kollega

0.047