23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Stamceller udnyttes til udvikling af nye lægemidler

GTS-institut en del af nyt forskningscenter, som skal udnytte mini-organer genereret fra stamceller til at udvikle fremtidens lægemidler. Innovationsfonden har investeret 24,5 mio. kr. i centret.

Det koster på nuværende tidspunkt i gennemsnit 9 milliarder kr. at udvikle et nyt lægemiddel, og der er mange sygdomme, som stadig ikke kan behandles effektivt. Innovationsfonden har investeret 24,5 mio. kr. i et nyt center, som vil udnytte stamceller til at reducere disse omkostninger og udvikle lægemidler imod sygdomme, som på nuværende tidspunkt ikke kan behandles.

Langt størstedelen af de lægemiddelkandidater, som medicinalindustrien udvikler, når aldrig frem til markedet på grund af bivirkninger eller manglende effekt i patienterne. Det på trods af at kandidaterne under udviklingen har vist lovende effekter i dyremodeller.

Med stamceller er det nu muligt at opbygge menneskelige mini-organer, som er funktionelle, og som kan benyttes til at efterligne en række forskellige sygdomme. Med disse kan man i dag etablere sygdomsmodeller i laboratoriet, som genskaber det sygdomsbillede, man ser i patienter. Det nye forskningscenter – StemScreen – vil udnytte stamcelle-modeller til at skabe en bedre forståelse af specifikke sygdomme, som vi i dag har svært ved at behandle, og udvikle nye lægemidler.

Læs mere om projektet her

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Kontaktperson

Send til en kollega

0.093