23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Danske Space Explorers går sammen i partnerskab

I et stort partnerskab går en lang række danske aktører, herunder to GTS-institutter, sammen om at skabe de bedst mulige rammer for udviklingen af et styrket Space Exploration miljø i Danmark i perioden 2023-2025.

Partnerskabet, som FORCE Technology og Teknologisk Institut er en del af, skal bl.a. undersøge muligheden for at afholde en priskonkurrence om fremtidens danske Space Exploration teknologier og missioner, kortlægge danske kompetencer inden for robotbaseret udforskning og produktion i rummet og fremme Danmarks brug af den internationale rumstation og den kommende rumstation i kredsløb om Månen.

Skal styrke Space Exploration Danmark

Samarbejdet kommer til at foregå inden for rammerne af partnerskabet Space Exploration Danmark, som første gang blev etableret i 2020 og som allerede har opnået mange positive resultater.

”Det er min overbevisning, at vi med denne nye partnerskabsaftale skaber et fantastisk grundlag for at danske myndigheder, virksomheder og forskere fortsat kan arbejde sammen om at udnytte de muligheder, der findes indenfor rumfart. Jeg er stolt over at kunne være en del af dette fortsatte samarbejde”, udtaler den danske ESA-astronaut Andreas Mogensen, som under sin seks måneder lange Huginn mission vil udføre flere videnskabelige forsøg og teknologidemonstrationer udviklet af partnerne.

Evalueringen af Space Exploration Danmarks første periode har vist, at partnerskabet i særlig grad er lykkedes med at øge samarbejdet mellem universiteter, virksomheder og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, som repræsenterer Danmark i ESA.

Partnerskabet er åbent for nye partnere. Næste begivenhed i partnerskabet er Partnerskabsdagen i Dansk Industri d. 26. maj 2023.

Partnerskabet betjenes af Uddannelse- og Forskningsstyrelsens rumkontor.

Du kan læse meget mere om partnerskabet hos GTS her

Foto: NASA // Unsplash

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Kontaktperson

Send til en kollega

0.05