23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvad nu hvis bestyrelsen fik flere kompetencer?

Aktive og kompetente bestyrelser - det er det mål, som nutidens bestyrelsesuddannelser har fokus på. DI’s bestyrelsesuddannelse er ingen undtagelse.

DI's bestyrelsesuddannelse giver dig en fantastisk mulighed og en god platform for at styrke dine kompetencer, skærpe dit blik på overordnede problemstillinger, give dig strategisk udsyn og et godt netværk.

Er du i tvivl, om du har den rigtige profil eller er kompetent nok?

Deltager Annette Zerrahn kan kun bekræfte, at du i høj grad kan få glæde af DI’s bestyrelsesuddannelse, hvis du ellers er nysgerrig, tør udfordre, tænke strategisk og har lyst til at skabe øget værdi for virksomheden.  Uanset om du arbejder med HR og ledelse, IT, økonomi eller andre fagområder.

Annette Zerrahn fik heldigvis bekræftet, at kvinder med en baggrund indenfor HR og Ledelse også i den grad kan være aktive og værdiskabende bestyrelsesmedlemmer. Og at der faktisk er brug for netop sådan nogle som hende i en bestyrelse.

”Jeg startede på DI’s bestyrelsesuddannelse, fordi jeg blev nysgerrig. Jeg havde den her antagelse om, at diversiteten i bestyrelser er ganske minimal og hvor ”blå jakkesæt med økonomibaggrund” er det foretrukne valg som medlem i en bestyrelse. Jeg er klar over, at økonomi er et vigtigt fokusområde, da bestyrelsen skal være med til at skabe værdi for virksomheden og sikre indtjening. Men jeg ville gerne vide, om der også var plads til sådan en som mig,” fortæller Annette Zerrahn, Head of HR & Compliance hos den tyskejede virksomhed REMONDIS A/S.

Hun startede derfor på bestyrelsesuddannelsen i august 2022. Tre måneder efter, da sensommer var blevet til vinter, stod hun ikke bare med sit eksamensbevis i hånden. Hun havde også fået viden om hvorfor og hvordan hun – med sine erfaringer og kompetencer inden for HR og ledelse - kan blive et aktivt og værdiskabende bestyrelsesmedlem.

 ”De fleste virksomheder står overfor forskellige komplekse udfordringer, som bestyrelsen skal være med til at løse. Hvis bestyrelsen bliver for homogen og ikke sikrer sig både diversitet og de rette faglige kompetencer ud fra de strategiske udfordringer, der ligger lige om hjørnet, så risikerer bestyrelsen at overse noget. Det er vigtigt, at bestyrelsens sammensætning er med til at sikre, at bestyrelsen kan ”kigge om hjørner”. Og min påstand er, at det udelukkende sker ved at bringe forskellige faglige kompetencer, forskellige perspektiver og et bredere udsyn ind i bestyrelseslokalet. Og afhængig af de udfordringer, som virksomheden står overfor, bør forskellig viden og erfaring bringes i spil – herunder også inden for ledelse og HR, som jeg bl.a. bidrager med,” fortæller hun.

 ”Særligt i denne tid, hvor mangel på arbejdskraft, fastholdelse og motivation af medarbejdere spiller en afgørende rolle for virksomhedens evne til at bevare sin konkurrenceevne”.

 Uddannelsen skaber hurtigt et tillidsfuldt netværk

Annette Zerrahn har ikke haft tiden til aktivt at gå efter en bestyrelsespost endnu. Det er dog planen for foråret 2023. Hun har imidlertid fået et stærkt netværk gennem bestyrelsesuddannelsen. Og hun har tillid til, at hun til enhver tid også kan tage kontakt til sit nyerhvervede netværk, når hun står overfor en konkret problemstilling, hun har brug for sparring til.

 ”DI’s bestyrelsesuddannelse giver dig mulighed for at lære deltagerne at kende utroligt hurtigt. Vi har både 1-dags-undervisning og døgnforløb, hvor aftener bliver brugt på fælles aftensmad, spil og hygge – og dermed danner rammen for en god uformel dialog, der skaber tillid og som gavner hele undervisningsforløbet, gruppeøvelserne og de oplæg der holdes i plenum.,” fortæller hun.

 ”Det skaber et stærkt fællesskab, og jeg oplevede, at det får brudt nogle af de barrierer, der kan eksistere, og hvor man som deltager måske ikke tør åbne sig over for de andre deltager på uddannelsen.”

 Det gode sammenhold blandt deltagerne kom også til udtryk i dimissionstalen i november, hvor deltagerne som afsked sagde tak til ”Obersten”, ”Mr. C Food”, ”Pitbull”, ”Data Guy” og ”Bygge Matador” – kælenavne, som de havde fået i løbet af de tre måneder, uddannelsen varer.

 ”Det har også været helt fantastisk at møde oplægsholderne, som gjorde undervisningen både levende og spændende. Jeg vidste slet ikke, at der var så mange utroligt stærke specialistkompetencer i Dansk Industri, som jeg nu har opdaget, at der er,” fortæller hun.

 De andre deltagere på samme hold som Annette Zerrahn supplerer ved at sige, at ”læringskurven som individ og gruppe var intens” og at ”Det har været sjovt, spændende og en lærerig tur”.

Vidste du, at DI også har et bestyrelsesnetværk, som du kan blive en del af?

 Hvad er egentligt bestyrelsens opgave og ansvar?

Hvis du spørger Annette Zerrahn om, hvad hun har lært rent fagligt, som hun kan bruge i sit videre arbejde i og uden for bestyrelsen, fremhæver hun, at hun bl.a. er blevet klogere på, hvilke opgaver bestyrelsen har og skal have fokus på. Hun har også fået værktøjer til, hvordan hun afkoder et årsregnskab, og hvordan hun tilgår den store og ansvarsfulde opgave som bestyrelsesmedlem.

 ”Vi gennemgik bl.a. de fem S’er; Selskabets interesse, Strategi, Succession, Styring og Social. De første fire S’er tager alle sit udgangspunkt i selskabsloven. Det sidste S handler om det menneskelige aspekt – og om hvordan de 4 S’er bringes i spil i bestyrelsesarbejdet samt hvilke opgaver det medfører.”

 Bestyrelsesuddannelsen består af 7 moduler og varer i tre måneder. I løbet af de syv moduler lærer du alt fra roller, ansvar og økonomi til strategi og samspil. Vi starter et nyt hold to gange om året. Næste holdt starter den 23. marts, hvor der stadig er få ledige pladser.

 Du kan læse mere og tilmelde dig her: DI's bestyrelsesuddannelse

 Om Annette Zerrahn

Annette Zerrahn er Chef for HR & Jura hos Remondis. Det har hun været siden den 1. oktober 2019.

 REMONDIS A/S tilbyder standardiserede og skræddersyede affaldsløsninger, der matcher dine behov, uanset om du sidder i en mindre eller stor virksomhed. De er en af verdens største virksomheder inden for affald og genanvendelse og er på nuværende tidspunkt lokaliseret i 30 lande verden over.

Modtag nyheder om  DI's kurser, uddannelser og netværk inden for ledelse her

DI - Ledelse og Virksomhedsudvikling
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16077593

Kontaktperson

SBH
Stephanie Brink Harck
stbh@di.dk

Send til en kollega

0.063