23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nyt belysningsanlæg gav store besparelser - og tilfredse medarbejdere

SafeEXit A/S har skabt et energieffektivt og menneskeorienteret belysningsanlæg. En dynamisk LED løsning skaber et belysningsmiljø der følger dagslyset.

Loftets konstruktion bibeholdt
Firmaet SafeExIT A/S, har ændret belysningen i sit kontormiljø. Ved hjælp af styringskomponenter fra firmaet Helvar, er det lykkedes at skabe et energieffektivt og menneskeorienteret belysnings-anlæg. Fra en konventionel belysningsløsning med 55W kompakt lysrør, har man opnået en dynamisk LED løsning, hvor hvide LED‘er i to forskellige farver, skaber et belysningsmiljø der følger dagens rytme. Løsningen er udarbejdet på basis af en ombygning af de eksisterende 60x60 armaturer. Dette betyder, at det ikke har været nødvendigt at ændre i loftets konstruktion.

Belysningsniveau indstilles automatisk i forhold til dagslys
For SafeExIT handlede det om, at skabe en løsning der var optimalt energibesparende, og som samtidig automatisk indstillede belysningsniveauet i forhold til døgnrytmen. Hjertet i løsningen er Helvar´s iC netbaserede løsning, der består af Helvar´s Designer iC software koblet sammen med type 920 routeren. Løsningen er fremtidssikret og skalerbar, og er kompatibel med DALI systemet. Designer iC softwaren, gør det let at vælge den rigtige hvide farve for hvert armatur i belysningsnetværket, hvilket gør idriftsættelse processen meget hurtigere og mere ligetil.

Selve lyskilden består af to lineære LED elementer i lysfarve 3000K og 5000K. De lineære LED elementer er indbygget i de kvadratiske armaturer, og drives af Helvars Tunable White iC-drivere. Peter Bech, direktør hos SafeExIT, udtaler: "Vi ønskede at opdatere vores belysningsanlæg med LED og DALI styring, og muligheden for at justere de hvide farver var en ekstra gevinst på toppen.”

Forbedring af det daglige arbejdsmiljø
Lysets indvirkning på de fysiske arbejdsforhold, har altid interesseret os, og vi er ivrige efter at lære mere om, hvordan det fungerer. Vi er meget glade for slutresultatet. Den tidligere belysning var blevet træt og forældet, og alt ser meget friskere ud nu. Det mest positive er dog, at vores medarbejdere har mærket en klar forbedring i det daglige arbejdsmiljø”.

Belysning i zoner aktiveres af bevægelse
Selve kraft installationen er bibeholdt, og den oprindelige afbryder ved indgangen, fungerer i dag som en manuel tænd/sluk funktion. Når kontoret forlades om aftenen, er det ikke nødvendigt at slukke lyset manuelt. Lyset slukker automatisk efter ca. 10 min, og forbliver slukket indtil der igen er personer i lokalerne. Normalt aktiveres belysningen ved hjælp af infrarøde sensorer type Helvar 312 Multisensor. Det betyder, at belysningen kan deles op i zoner, så der kun er lys hvor der er bevægelse, altså hvor der er personer tilstede. Systemet understøtter brugen af den store mængde dagslys, der strømmer ind gennem kontorets flotte ovenlysvinduer.

Årlig besparelse på 25.000 kr.
Som en ekstra fordel, blev selve energibesparelsen bedre end forventet. Helvars lokale partner, VannPee, havde beregnet, at SafeExIT´s kwh forbrug med den gamle løsning, var 16,517 kWh på årsbasis. Med den nye løsning, vil det årlige kwh forbrug, være omkring 3.909 kWh om året, hvilket betyder en massiv reduktion på 12,607 kWh om året, svarende til en årlig besparelse på ca. DKK 25.000,00.
Flere behov for belysning i mødelokalet er løst med inddeling i segmenter
Mødelokalet var en anden central del af belysningens opgradering. Mødelokalet anvendes til flere formål, og fungerer som udstillingsareal, klasseværelse og som biograf. Takket være den nye løsning, er SafeExiT´s direktør Peter Bech, nu i stand til at styre belysningen fra sin tablet via Helvar SceneSet a. Belysningsscener kan ændres problemfrit og nemt, og det fungerer som et glimrende træningsredskab.

For at kunne håndtere DALI signalerne, blev installationen udvidet med et datakabel, som blev fremført til de enkelte armaturer. Kontorlokalet er naturligt opdelt i en øst og vest del, hvilket gjorde det enkelt at opdele kontoret i forskellige segmenter. Selve arbejdet med renovering og ombygning af armaturerne, blev udført af SafeExIT´s egne teknikere. Helvar´s partner, Vanpee, har leveret alle komponenter, og har efterfølgende stået for programmering og indkøring af det færdige anlæg. Helvars samlede løsning omfattede alle komponenter, og teknisk support, og det garanterer samtidigt, at alle komponenter er kompatible med hinanden.

”Vi er super glade for resultatet, og vi viser gerne løsningen frem til interesserede” udtaler firmaets direktør Peter Bech.

Se flere billeder af løsningen på vores website Se vores belysningsprojekt på www.safeexit.dk

SafeExIT A/S
Herstedøstervej 19
2600 Glostrup
Glostrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20365773
P nummer: 1004264475

Kontaktperson

Peter Bech
Adm direktør
+45 43208926 p.bech@safeexit.dk

Send til en kollega

0.063