23948sdkhjf

Nordland Automatic A/S udvikler og indkører sækkepalleteringscelle med 150kgs robot

| Medlemsnyhed | Indrykket af Nordland Automatic A/S

Nordland Automatic har udviklet og indkørt en robotcelle med en kompakt mekanisk griber til palletering af sække for Destek. Den automatiske palletering har hævet produktionskapaciteten og sparet medarbejderne for tungt, ensidigt gentaget arbejde.

Den primære udfordring gennem projektet har været forarbejdningen som sækkene skal igennem efter fyldning og svejsning, for at opnå en form der forbedre palleteringsresultat. Den samlede proceslinje for færdisvejste sække er udviklet i samarbejde mellem Nordland Automatic og Destek, hvor hvert firma har leveret individuelle komponenter til linjen. Derigennem er Desteks proceskompetencer og Nordland Automatics automationskompetencer udnyttet i samspil om udviklingen.

Sækkene der håndteres indeholder produkter til det professionelle landbrug og kan veje op til 25kg. Produkterne variere i densitet og nogle produkter er faste mens andre er meget flygtige, nærmest som vand i deres struktur. De ”flydende” produkter kræver relativt meget forarbejdning inden de palleteres, hvor løsningen var en kombination af en transportør med firkantruller og en presse, for at udjævne og presse luft ud af pro-dukterne.

Den mekaniske griber til sækkene er designet med to række bredde fingere, så sække bibeholder sin form når den bliver grebet. Derudover er fingrene med til at styre sækkene når der bliver sluppet af griberen, så der er fuld kontrol over hvor hver individuel sæk bliver placeret på pallen. Det slanke design af griberen gør det muligt at komme tæt på sække der allerede er palleteret. Disse egenskaber gør det muligt at lave flotte palleteringsresultater.

Produkt- og palleskift håndteres ved at vælge den ønskede palletype og produkthøjde. Cellen kan både håndtere euro og UK paller, som bliver placeret på en pallebane. De færdigpakkede paller bliver efterfølgende frigivet til en bufferbane hvor de kan fjernes med truck, når det passer ind i arbejdsgangen. Pallebanen kan efterfølgende udvides med et automatisk pallemagasin.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Nordland Automatic A/S

Kummerowsvej 3
9400 Nørresundby
Danmark
Nordland Automatic A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.078