23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Siemens TIA-portal V15.1 på vej - Hvilke fordele kan du se frem til?

Sidst i oktober forventes frigivelse af TIA-portalen V15.1. Alle med en eksisterende Software Update Service (SUS og eSUS) vil automatisk modtage TIA-portalen V15.1, når den frigives. Det er de samme licenser (VIS), du skal benytte til denne version.

OPC UA Client direkte på alle S7-1500 systemerne

Nu bliver det muligt også at være OPC UA Client på et S7-1500 system. Det betyder, at klienten kan hente data i alle OPC  UA-servere, så du nu også kan lave C2C (Controller to Controller) kommunikation til 3. parts løsninger. Der findes et lille hjælpeværktøj, som kan benyttes til opsætning af UA Client til UA Server.

Licens for OPC UA skal bestilles separat, alt efter hvilken CPU-størrelse, du anvender. OPC UA er også protokollen, du skal benytte, når du anvender 3. parts SCADA-systemer. Vær opmærksom på, at datakommunikationen for den gældende OPC UA Client funktion (disse 3. parts komponenter) skal understøtte strukturer og større datamængder.

Optimer downloadtiden til PLC’en med funktionen Units

Med Units kan I nu være fem brugere på samme projekt, både on- og offline. I kan fx opbygge standardbiblioteker, som kan benyttes af forskellige OEM-integratorer, så selve downloadtiden til PLC’en optimeres.

I masterprojektet definerer du, hvilke objekter, der skal indgå i hver Unit. Det kan fx være programblokke, datablokke, datatyper og strukturer, teknologiske objekter samt ikke mindst IO tags. Det er også muligt at lave forbindelser imellem forskellige Units. Dog vil det ikke være muligt at lave ændringer i hardwarekonfigurationen. Dette skal ske i masterprojektet. Alle programmeringssprog understøttes, undtagen STL programblokke.

Når du er klar, synkroniserer du op imod masterprojektet, hvorved alle igen har tilgang til alle fællesfunktionerne.

Redundante løsninger med S7-1500 R og H

Nu kan du benytte S7-1500 til at opsætte redundante løsninger. Det vil sige, at der er dublerede CPU’er og kommunikationen til alle I/O sker via ET200 SP eller ET200 MP. Der bliver kun defineret et projekt, så  TIA-portalen håndterer hele projektet i et system. Bemærk, at der p.t. ikke kan benyttes FailSafe moduler. 

Der er to måder at gøre det på:

Løsning 1 med S7-1513R og S7-1515R

For begge CPU’er gælder, at PROFINET- interfacet benyttes til synkronisering imellem CPU’erne. Bemærk: Der må IKKE sættes I/O devices på denne synkroniseringsstreng. Disse kan tilsluttes efter CPU’erne via den normale MRP (Medium Redundant Protokol), så der opnås en ringforbindelse på netværket. Omskiftningstiden imellem den varme og kolde enhed sker under 500 m/ sek.

Løsning 2 med S7-1517H

I denne løsning skal der – for hver CPU – benyttes et synkroniseringsmodul, som forbindes via en fiberoptik forbindelse. Alle I/O devices tilsluttes via de indbyggede PROFINET interfaces. Omskiftningstiden er med denne H løsning <100 m/sek.

Der er en særlig bestillingsprocedure ved Simatic R- og Simatic H-systemerne, så kontakt teknologispecialist Michael Nielsen, hvis du ønsker at bestille.

Hjælpeværktøj samt et lille eksempel finder du på www.siemens.dk/ind-support – søg på 109755133

 

 

 

 

 

Siemens A/S
Borupvang 9
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16993085
P nummer: 1002910913

Send til en kollega

0.047