23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Enorme energibesparelser ved sugetransport af flyaffald

Hos LSG Sky Chefs FRA ZD GmbH, opnåede man store besparelser i energiforbruget og vedligeholdelse, ved brug af en Tyr kapselblæser fra Busch, til transport af catering affald.

LSG Sky Chefs FRA ZD GmbH forbereder omkring 100.000 måltider dagligt for Lufthansa og dets partnerlande luftfartsselskaber i Frankfurt Lufthavn. Disse måltider resulterer i 26 tons affald hver dag, der indsamles fra flyene og leveres til virksomhedens moderne sortering- og rensningsanlæg for rengøring og genanvendelse, eller bortskaffelse. udsugningen af restaffald efter separation, udføres af et centraliseret vakuumsystem. Det oprindelige vakuumsystem var udstyret med tre væskeringspumper, som bliver erstattet én efter én med Busch Tyr kapselblæsere.
De nye kapselblæsere er betydelig mere energieffektive, og kræver en del mindre vedligeholdelse. Når udbytningen er færdig, vil det resultere i besparelser for omkring 70.000 euro om året.

LSG Sky Chefs er et catering selskab, ejet af Deutsche Lufthansa, og de er global markedsleder, indenfor catering til flyselskaber. De 133 selskaber i LSG Sky Chefs, er i 54 lande, og leverer til 300 flyselskaber over hele verden. LSG Sky Chefs har 2 afdelinger i Frankfurt Lufthavn.
Den første leverer catering til gennemsnitlig 420 flyvninger per dag for Lufthansa og dets partnerselskaber. Omkring 2.000 medarbejdere forbereder dagligt mellem 90.000 og 120.000 måltider, afhængigt af årstiden. Den anden, forsyner andre flyselskaber i Frankfurt Lufthavn.

Den nye afdeling for Lufthansa catering service, blev idriftsat i 2008, og bruger den mest moderne logistikteknologi til at behandle catering affald fra fly. De fleste processer er fuldautomatiske, fra modtagelsen af de anvendte fødevarer bakker, til bortskaffelsen af restaffald, rengøring og forberedelse af service og bestik. Kun affaldssortering foregår manuelt.
Alle arbejdsstationer der adskiller restaffald, har en sliske forbundet til et 300 meter rørledning hen til affaldsbeholdere. Affaldet transporteres gennem rørledningen til affaldsbeholderne med et suge transportsystem. Tidligere stod 3 væskeringspumper for vakuumforsyningen. For den ene fungerede som reserve pumpe.
Facilitet leder Peter Salbreiter, var ikke tilfreds med dette system, da der var kontant brug for vandforsyning til pumperne for at de kunne fungerer optimalt. Det oprindelige system, anvendte en 2 m3 vandtank med ferskvandsforbindelse og en kontrol enhed. Et yderligere problem var recirkulationssystemet ofte blev forurenet af syre fra maden. Dette resulterede i skader på vakuumpumperne og hyppige reparationer. Efter en af reparationerne viste sig at være for dyr, besluttede Peter Salbreiter, at søge efter nye alternativer til væskeringspumperne. Målet var at finde en teknologi, som ville skabe et fald i reparationsomkostninger, og reducere arbejdstiden for servicepersonalet.

Undersøgelsen resulterede i at væskeringspumperne blev udskiftet med Busch Tyr kapselblæsere.
Der kræver ingen driftsmidler, og er derfor stort set vedligeholdelsesfri. Samtidig er Tyr kapselblæseren også mere økonomisk, da den kun kræver 26 kW, hvilket er væsentligt mindre end væskeringspumperne som krævede 80 kW.

Yderligere besparelser kunne opnås ved opgradering til en frekvensomformer, så pumpen kun kører når det er nødvendigt. Sliskerne til affaldsbeholderne, lukkes af en hydraulisk skydeventil indtil mængden af affald i skakten overstiger et bestemt niveau.
Først her starter kapselblæseren, og generer det nødvendige vakuum.
Når dette niveau nås, åbnes den hydrauliske glideventil, og overfører indholdet af slisken gennem rørledningen til affaldscontaineren, hvorefter ventilen igen lukker, og blæseren stopper.
Pga. den anderledes teknologi, tog væskeringspumperne længere tid om at starte op, og slukke igen, hvilket resulterede i et højere strømforbrug. Efter 4 måneder test, med kapselblæseren var alle forventninger opfyldt:

-       Enorm energibesparelse
-       Ingen slidte dele, eller syre skade
-       Ingen vedligeholdelse var nødvendig

Efter testfasen, blev Busch Tyr kapselblæserne købt, og installeret i den mellemliggende etage direkte over affaldscontaineren. Den nye blæser er mere kompakt end de tidligere væskeringspumper, og vandtanken er ikke længere påkrævet.

Den nye enhed har vist sig at være dén ideelle vakuumgenerator. Peter Salbreiter arbejder nu på at udskifte alle deres vakuumpumper, med Tyr kapselblæser.
Når denne udskiftning er færdig, vil LSG spare omkring 70.000 Euro om året.

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912
P nummer: 1001957067

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.047