23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Perfekte overfladeegenskaber gennem fluorering, ved brug af moderne vakuum teknologi

"Kernen i et fluoreringd system er vakuum teknologien," siger Bernd Moeller, administrerende direktør for Fluor Technik System. I hans fluoreringssystemer, bruger han altid vakuum systemer fra Busch.

Fluoreringen af plastdele for at opnå forskellige overfladeegenskaber er en start vigtig trin i behandlingen af plastdele. Fluor Technik System GmbH har specialiseret sig i denne type overfladebehandling. Virksomheden tilbyder fluorering af plastdele til at ændre befugtning adfærd, adhæsionsegenskaber, friktionen eller klæbrigheden og barriereegenskaber i flere forskellige plastmaterialer. Fluor Technik System fremstiller også kundespecifikke fluoreringssystemer og sælger disse på verdensplan. For at generere den nødvendige vakuum, er et tørtløbende vakuum systemer fra Busch installeret, hver med en COBRA NS skrue vakuumpumpe som standard pumpe. Dette er valgt, da det giver den mest pålidelige løsning for Fluor Technik System til at køre fluoreringsprocessen sikkert.

Mange års erfaring
For omkring 25 år nu, har Fluor Technik System produceret fluoreringssystemer, der er konfigureret til kundernes individuelle behov, i den tyske by Lauterbach i Hessen.
Denne skræddersyede tilgang gælder ikke kun for selve hardwaren, det styresystem, der kan bruges til at hente de forskellige programmer er også tilpasset i overensstemmelse med de dele, som kunden ønsker at fluorere. Fluor Technik System installerer systemer verden over og konfigurerer dem ved hjælp af sine egne teknikere. Virksomheden tilbyder også fluorering af plast, gummi og silikone dele. Firmaets kunder kommer fra et stort udvalg af sektorer, og dermed dele til bilindustrien og dens leverandører, medicinsk teknologi, rumfart teknologi og "hvidevarer" er alle forbehandles ved hjælp fluorering.

Den type fluorering, virksomheden udfører oftest er adhæsion fluorering, denne fremgangsmåde muliggør at plastoverflade gøres mere modtagelig overfor andre kemiske stoffer. Dette kan være nødvendigt, for eksempel hvis forskellige lag skal limes på samme tid, eller til at forberede en overflade til maling, eller for at forbedre vedhæftningen af lim.

Fluoreringsprocessen anvendes også til hydrofilisering. Med denne proces bliver overfladerne ligeligt fugtet, hvilket igen letter trykning eller for eksempel i tilfælde af opvaskemaskine applikationer, gør dem lettere at tørre. Fluor Technik System har evnen til at fluorere næsten alt plast for at minimere dynamiske friktion. Virksomheden kan også trække på omfattende erfaring inden for fluorering af gummi og silikone.

Systemet
Fluoreringsprocessen (fig. 1) kan udføres med forskellige systemer.
Disse består enten af et proceskammer (offline system), eller et websystem (online system).
En gasblanding omfattende 10% fluor og 90% oxygen anvendes som fluoreringsmiddel. Ændringen i overfladeegenskaber forårsages af den meget reaktive fluorholdig gas.
Dette erstatter en del af hydrogen atomerne i overfladematerialet med fluoratomer. Fluoreringsprocessen er derfor en kemisk reaktion og ikke en type belægning.
Dybden af indtrængen af fluoratomer i substratet er begrænset til det molekylære niveau. Egenskaberne af basismaterialet og dens dimensioner forbliver fuldstændig uændrede. Kun overfladeenergien og polariteten påvirkes af fluor og disse virkninger varig og stabil.

Gennem målrettet processtyring, kan fluorering resultater justeres præcist til den tilsigtede anvendelse. De grundlæggende procesparametre er opholdstiden i proceskammeret, temperaturen, og indholdet af fluor, som bestemmes af trykket.
Disse parametre indgå i den fuldautomatiske styring processen som en "recept".
Alle dele, der skal fluoreres får derfor en individuel "recept", der er skræddersyet til det materiale og den tilsigtede overflade som ønskes på baggrund af processen.

Stor tilfredshed
"Kernen i et fluoreringd system er vakuum teknologien," siger Bernd Moeller, administrerende direktør for Fluor Technik System. "Dette er fordi kvaliteten af de behandlede dele afhænger af driftssikkerheden af vakuumteknologien." I hans Fluoreringssystemer, bruger han kun vakuum systemer fra Busch, der er komplet tørtløbende” det vil sige uden nogen driftsmidler i kompressionskamrene. En Cobra NS (Fig. 2) skrue vakuumpumpe anvendes som startpumpe og en Panda vakuum booster er installeret i sammenhæng med denne. Cobra NS skrue vakuumpumper er udviklet af Busch for semiconductor industrien. De tilbyder en høj grad af proces pålidelighed og takket være deres optimerede skrue profil, de opnår korte evakuering intervaller. Cobra NS skrue vakuumpumper er hermetisk forseglet, og derfor kommer der ikke fluorerede gas ud i det omkringliggende område.

Begge vakuumpumper, er vandkølede, hvilket betyder, at driftstemperaturen kan justeres præcist. Forskelligt overvågningsudstyr rapportere eventuelle fejl, som kan opstå, så snart det sker. Temperaturerne i vakuumpumper selv, det transporterende medie i gearene og kølervæskens temperatur måles konstant som en del af dette. Mængden af kølemiddel og oxygen som bruges til skylning af Cobra NS når processen er færdig overvåges også.

Bernd Moeller har grundig testet vakuumsystemet fra Busch og er fuldstændig overbevist om, at det repræsenterer en sikker og pålidelig løsning. Vakuumsystemerne er i drift mellem 8 og 24 timer, afhængigt af de gældende arbejdstider. I tilfælde af vakuumgeneratoren er rektangulær, kræves gascirkulation inde i proceskammeret for at sikre, at den udfylder alle områder fuldstændigt og jævnt og sikre en homogen overflade forarbejdning. Vandkølede Puma vakuum boostere (fig. 3) anvendes også i denne proces og drives uafhængigt af vakuumsystemet.

Fluor Technik System modtager vakuumsystemer, der er individuelt tilpasset til de relevante fluoreringssystemer fra Busch klar til tilslutning og installerer dem sammen med hele systemet direkte hos kunden. Ud over de tekniske fordele ved vakuum systemer, identificerer Bernd Moeller også en yderligere vigtig fordel af at samarbejde med Busch: Efter fluoreringssystemer er installeret, bliver de konfigureret af Busch egne teknikere.
Derved får det personale som skal drive og vedligeholde systemerne, uddannelse i systemet på stedet. Fordi Busch har et verdensomspændende netværk af selskaber, der opererer i de enkelte lande, danner dette et tæt servicenetværk. Derved har Busch altid en lokal Busch servicetekniker til rådighed ved opstart og til uddannelse i vakuumsystemet til kunden.

 

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912
P nummer: 1001957067

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.11