23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Trump, ny told og dødssynd påvirker stålpriserne

Hvad betyder Trump for stålpriserne? Divisionsdirektør i Lemvigh-Müller Michael Christensen giver i en ny video en opdatering på stålmarkedet - der også påvirkes af endnu en ny antidumpingtold.

Hvis Donald Trump gør alvor af sine valgløfter – eller valgtrusler om man vil – og neddrosler frihandel, når han indtager Det Hvide Hus som præsident, vil det få vidtrækkende konsekvenser for de forsyningskæder, vi i dag kender, på stålmarkedet. Det siger Michael Christensen, divisionsdirektør i Lemvigh-Müller i videoen ’Stålmarkedsinformation, 4. kvartal 2016’.

Se videoen med Michael Christensen om stålprisen her

Priserne stiger i 1. kvartal 2017
Præcis hvad valget af Donald Trump vil betyde for stålmarkedet, vil vi først for alvor vide efter den 20. januar 2017, hvor han officielt tiltræder præsidentposten. En ting er Michael Christensen dog temmelig sikker på i sin prognose for stålmarkedet – priserne på stål kommer til at sige i 1. kvartal 2017.

Antidumpingtold på op til 73,7 pct.
De stigende priser skyldes også andre faktorer end præsident Trump. Men har alligevel noget med USA at gøre. Amerikanernes voldsomme importtold på kinesiske stål igennem de seneste år har medført, at EU-kommissionen – som et led i at styrke Europas handelsforsvar – den 7. oktober besluttede sig for at indføre en markant antidumpingtold på varmtvalsede coils samt tunge, kraftige stålplader fra Kina.

De varmtvalsede coils pålægges en told på 13,2-22,6 pct., og stålpladerne, der typiske bruges i vindmølleindustrien, pålægges straftold fra 65,1 pct. og helt op til 73,7 pct.

Omkring 50 pct. af verdens stål kommer fra Kina, så den amerikanske importtold og den europæiske antidumpingtold vil ifølge Michael Christensen uundgåeligt føre til knaphed - og så stiger såvel leveringstider som priser.

Grådighed og efterårets lave priser
Men hvad har den fjerde dødssynd, som er nævnt i overskriften, med stålpriserne at gøre? Jo, grådighed er ifølge Michael Christensen en del af forklaringen på, hvorfor priserne har været lave efter sommerferien og langt ind i efteråret på trods af et højt aktivitetsniveau i industrien. Hvordan dét nærmere hænger sammen, kan du få en forklaring på i videoen.

Følg med i prisudviklingen
Michael Christensen fortæller om pris- og markedsudviklingen cirka en gang i kvartalet. Hvis du vil være sikker på at få besked, når der er nyt fra stålfronten, kan du abonnere på Lemvigh-Müllers Youtubekanal Lemu-TV. Klik på den røde ’Abonner’-knap øverst til højre, på Lemu-TV, så følger du med!

 

Lemvigh-Müller A/S
Stationsalleen
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56973311
P nummer: 1007938663

Send til en kollega

0.066