23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Vakuum er grundpillen i højteknologisk innovativ plastproduktion hos Færch Plast

Vakuum teknologi fra Busch er fundamentet for hver enkelt etape i produktionsprocessen hos Færch Plast. Kapselblæsere Type Panther fra Busch er central vakuumanlæggets rygrad.

Færch Plast er markedsleder på verdensmarkedet for plastemballage og plastfolie til færdigretter, fersk kød, kolde fødevarer, snacks og ambient food.
Produktionsarealet i Holstebro tæller over 40 000 m2 og er udstyret med state-of-the-art teknologi i alle processer. Blandt andet 7 top moderne ekstruderingslinjer og 90 termoformnings maskiner.
Herudover, er der til håndtering af råvarer og plast regenerat opbevarings- og tørresiloer, blande og koblingsstationer, nybygget kværneafdeling mm.
Vakuum teknologi er en central del af stort set alle etaper af produktionsflowet indenfor plastproduktion.
Fra den pneumatiske transport af råvarer og plast regenerat rundt på fabrikken : Fra og til opbevarings- og tørre siloer, til miksérkamrene, videre mod blande og koblingsstationerne og herefter til den egentlige produktion af plastfolie og bakker, først på ekstruderings linjerne og siden i termoformningsmaskinerne. Den rette vakuum teknologi danner fundamentet for hele produktionsapparatet.

Central vakuum anlægget, som leverer det nødvendige vakuum til pneumatisk materiale transport hos Færch Plast består af 4 kapselblæsere fra Busch Vakuumteknik type Panther og blev installeret i år 2000. Vakuum projekteringen blev foretaget internt hos Færch Plast i samarbejde med Busch Vakuumteknik med fokus på energibevidsthed i alle led. ”Vi har hos os tradition for ikke blot at tænke på produktionen, men også på det omgivende samfund. Vi har arbejdet specifikt med energibevidst projektering siden 1997 og vores erfaring er, at der er meget store resultater at hente på bundlinjen”, siger Henrik Tornager, energi og miljøtekniker på Færch Plast. ”Vores gamle vakuumsystem var decentralt, hvilket blandt andet betød, at der skulle 38 pumper i brug for at dække transportbehovet. I det nye, centrale vakuumsystem er der kun behov for fire Panther kapselblæsere, og det har givet væsentligt lavere udgifter til vedligeholdelse og et lavere energiforbrug. Samtidig er vores arbejdsmiljø radikalt forbedret , da der er fjernet støj, støv og varme fra produktionshallerne”.

Samarbejdet med Busch Vakuumteknik omfatter også ekstruderlinjerne, hvor tre højteknologiske ekstruder afgasnings vakuum systemer fra Busch placeret i kælderen, bidrager til at kvaliteten på den producerede plastfolie altid forbliver perfekt. Vakuum systemernes første to trin består af Roots booster pumper kombineret med en COBRA tørtløbende skrue vakuumpumpe som det trejde trin.
”Kvaliteten på vores plastfolie er en af de bedste i verden, hvilket naturligvis er helt afgørende for det færdige produkts kvalitet. Vores produktion foregår i døgndrift, og vi kan ikke tillade os at løbe nogen risiko for nedbrud i produktionen overhovedet”, udtaler Leif Byskov. Teknisk leder af Ekstruder afdelingen.

Endeligt er også de 90 thermofomnings maskiner hos Færch Plast udstyret med olie omløbssmurte R 5 vakuumpumper fra Busch, som leverer det nødvendige vakuum til at selve plastformningsprocessen kan finde sted.

”For os er adgang til den nyeste teknologi på vakuum området, den tætte dialog og sparring vi over årene har opbygget med Busch koncernen som vores vakuum leverandør, et af de elementer, der muliggør, at vi som virksomhed kan leve op til de meget strenge krav og målsætninger vi har pålagt os selv og derved opretholde vores position som markedsleder på et mere og mere konkurrencepræget internationalt marked. I dagligdagen betyder det bl.a. at det danske selskab Busch Vakuumteknik A/S i Ry er vores direkte leverandør af specielle reparationer på vakuumpumper, reservedele og olier. Desuden har vi i perioder også benyttet os af muligheden for at leje pumper fra Busch Vakuumtekniks omfattende lager, når vi har haft et ekstraordinært behov.”, tilføjer Leif Byskov.



Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912
P nummer: 1001957067

Send til en kollega

0.063