23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Væsentlige energibesparelser opnås ved anvendelsen af klo vakuum teknologien fra Busch Vakuumteknik

Den vedligeholdelsesfri vakuum pumpe med den højeste effektivitet indenfor industriel vakuum teknologi. Robust, rentabel og driftsikker takket være innovativ teknologi.

Princippet bag Mink klo vakuum pumpen går ud på, at vakuum skabes uden behov for olie eller vand som driftsmiddel. Der er i pumpen heller intet behov for lameller, som grundet det permanente slid på den indvendige cylinderflade, reducerer pumpens ydeevne med omkring 20 procent på blot få måneder.
I Mink teknologien drejer to kløer mod hinanden i et cylinderhus. De berører ikke hinanden ej heller huset. Spalterne mellem kløerne og mellem kløer og hus er så snævre og så præcist fremstillet, at de pga. lufthvirvler virker som labyrinttætninger. Derved opdeles det indre kompressionsrum i 2 kamre:

Et voksende kammer på indløbssiden, som indsuger luft og et formindskende kammer på afgangssiden, som komprimerer og udstøder luften. Et synkroniseringsgear styrer de to kløers nøjagtige bevægelse. Takket være den berøringsfri friktion finder ingen gnidning sted og dermed intet slid. Smøring er unødvendig og kompressionsrummet er absolut fri for olie. I praksis betyder det ingen eller minimal vedligeholdelse.
Yderligere knytter der sig en meget stor fordel til Mink pumperne; Væsentlige energibesparelser. Grundet pumpens meget høje virkningsgrad er strømforbruget væsentligt lavere end den klassiske vakuumpumpe baseret på lameller eller væskeringe.

Alt efter pumpestørrelse opnås energibesparelser på mellem 22 og 36 %. Efter et års kontinuerlig drift svarer dette til besparelser på mellem 3800 og 4900 DKK. pr vakuumpumpe.
Inddrager man i kalkulationen også sliddet på den traditionelle tørtløbende lamelvakuumpumpe eller sammenligner man kloteknologien med væskeringsvakuumpumpen er besparelserne endnu større.
Store yderligere besparelser opnås desuden også takket være bortfald af den regelmæssige service, omkostninger til reservedele og tilhørende produktions nedetid.

Mink vakuum pumpen kan er velegnet til indsættelse i en lang brancher i industrien
Læs mere på : http://www.busch.dk/products/product-por...

Mette Bjørnkjær Øllgaard
Busch Vakuumteknik, Oktober 2009

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912
P nummer: 1001957067

Send til en kollega

0.062