23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Store maskiner kræver stål til tiden

Når LM Stålindustri A/S bygger maskiner, er de indimellem så store, at de hverken kan transporteres med tog eller køre over broer. Det kræver meget stål. Rigtig meget! Og en samarbejdspartner, man kan stole på

I hallerne på Lucernevej 65 i Randers har man bygget det såkaldte ’Marskammer’ til Århus Universitet, som NASA fra tid til anden lejer på timebasis. I kammeret simulerer man eksempelvis sandstorme, og man kan sænke temperaturen og lave vakuum for at efterligne forholdene på Mars. Det er også på adressen, at man laver gigantiske tørremaskiner til behandling af affaldsprodukter fra landbrugs- og fødevaresektoren. De vejer ofte så meget, at de ikke kan fragtes over broerne ved Randers, men må køre store omveje for at komme med skib til udlandet.

Supercooker sparer energi
LM Stålindustri er i gang med at producere tre nye tørremaskiner til en kunde i udlandet, der har indset, at de kan spare stort på energiregningen, hvis de vælger tørremaskinen, som LM Stålindustri tilbage i 2008 lavede den første version af.
- Vi lavede en prototype – en såkaldt ’supercooker’ – til en dansk kunde for nogle år siden. Maskinen, der tørrer kværnede rester af døde dyr, viste sig at være en fornuftig investering, da den mod forventning var blot tre år om tjene sig ind i forhold til de forventede seks. Besparelsen skyldes ikke mindst, at energiforbruget bliver væsentligt reduceret. Det har givet efterspørgsel til udlandet, forklarer afdelingsleder Jesper Herkert, LM Stålindustri.

Leveringssikkerhed var første prioritet
I tørremaskinerne er man begyndt at bruge mere rustfrit stål, da det er meget mere rengøringsvenligt, og overholder de skærpede krav til industrien. Der skal bruges store mængder rustfrit stål til at producere en tørremaskine, der samlet set kan veje tæt på 100 ton. For LM Stålindustri var det afgørende at have en samarbejdspartner, som man kunne stole 100 procent på, så tidsplanen for produktionen kunne overholdes. Valget faldt på Lemvigh-Müller, som har et stållager ikke langt fra LM Stålindustri.
- De kunne levere det rustfrie stål til tiden og til en pris og kvalitet, som vi er tilfredse med. Og med vores deadlines er det afgørende, at vi kan stole på dem, som vi arbejder sammen med. Desuden kunne de levere nogle rustfrie plader i nogle bestemte mål, så vores spild endte med at blive minimalt. Vi har en god kommunikation med Lemvigh-Müller, og de har den rigtige viden og kompetencer, som vi nyder godt af, fortæller produktionsdirektør og medejer Thomas Buhl, LM Stålindustri.

Læs mere Lemvigh-Müllers services indenfor stål på www.lemu.dk

Lemvigh-Müller A/S
Stationsalleen
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56973311
P nummer: 1007938663

Send til en kollega

0.047