23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Vakuum teknologi indenfor varmebehandling

Vakuumteknologien er en essentiel del af varmebehandling af metal og højtlegeret stål. En tysk virksomhed har specialiseret sig i netop denne disciplin og tilbyder brugerdefinerede løsninger for at genere den ønskede overflade på metallet.

Firmaet Vakuum-Härterei Petter GmbH (VHP) driver en hærdningsfabrik i Quickborn, i det nordlige Tyskland.
Virksomheden har specialiseret sig i kvalitetsvarmebehandling under vakuum og har i alt ni vakuumovne. Materialerne som håndteres er hovedsagelig højlegeret stål. Dog kan ikke-jernholdige metaller også varmebehandles.
Kerneaktiviteterne hos VHP er hærdning, udglødning, slaglodning, lodning og anløbning.
VHPs kunder består af virksomheder i hele Tyskland inden for vidt forskellige teknologiske brancher.
Virksomheden beskæftiger i dag 20 medarbejdere.
Brugerdefinerede varmebehandling for individuelle kunder tilbydes, og en række forskellige processer og parameter er til rådighed - for at generere de ønskede overfladeegenskaber.
-Jo mere udfordrende kundekravende bliver, jo gladere bliver vi, udtaler direktør Frank Wallbergs.

Vakuums vigtige rolle
Den fundamentale rolle af vakuum inden for varmebehandlingsprocesser er at forhindre uventede reaktioner mellem de materielle komponenter og den omgivende ilt.
Disse reaktioner kan have en negativ effekt på overfladeegenskaberne af metallet.
Trykreduktionen tillader også processen at blive kontrolleret mere præcis.
Trykket, temperaturen og varigheden af processen kan tilpasses efter de specifikke materialer og kontrolleres i henhold til materialeegenskaberne såsom damptryk.
Bratkøling af metallet efter opvarmning udføres sædvanligvis med nitrogen - men i nogle tilfælde anvendes argon.
VHP har arbejdet med vakuumteknologi i mere end 30 år og den omfattende erfaring inden for varmebehandling med vakuum gør det muligt for virksomheden at arbejde med komplekse varmebehandlingsprocesser.

På udkig efter ny pumpe
VHP begyndte at søge efter et effektivt alternativ til den tidligere anvendte vakuumløsning.
For et år siden, blev en af de oliesmurte lamelvakuumpumper udskiftet med en COBRA NX skruevakuumpumpe. Denne tørtløbende vakuumpumpe er nyudviklet af Busch og er designet specielt til varmebehandlingsapplikationer.
Der er ingen driftsmidler til stede i kompressionskammeret, hvilket gør det umuligt at skabe kontrakt mellem det pumpede medie og olien - eller andre drift midler. Dette er opnået gennem to skrueprofiler, som roterer kontra af hinanden inde i kompressionskammeret, uden at komme i kontakt med hinanden eller motorhuset. Denne enkle konstruktion gør COBRA NX til en robust, og økonomisk forpumpe i et vakuumsystem.
Vakuumpumpen blev installeret som forpumpe i tretrinsystemet til en af virksomhedens varmebehandlingsovne. Efter et år med forsøg og tests, var VHP overbevist om, at skruevakuumteknologien var den rigtige.
COBRA NX opererede i et år, i et treholdsskift og der blev ikke udført servicearbejde på pumpen i denne periode.
VPH observerede også andre fordele: EL-forbruget forblev det samme som ved den gamle vakuumpumpe, men pumpehastighed blev væsentligt forøget, hvilket tillod, at varmebehandlingen kunne udføres hurtigere.
Det meget lave støjniveau generet af COBRA NX var også en behagelig overraskelse.
Hos VHP var man enige om, at COBRA NX er den ideelle pumpe for virksomhedens fremtidige behov og i fremtiden vil man kun investere i ovne, som er udstyret med COBRA NX skruevakuumpumper.

For at læse hele artiklen gå til
Maskin Aktuel

Læs mere om Busch og Skruevakuumpumper på
Busch Vakuumteknik


Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912
P nummer: 1001957067

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.109