23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Stort potentiale i automatisering for danske virksomheder

Der er et tocifret milliardpotentiale at hente, hvis danske virksomheder øger deres investeringer i nyt automatiserings- og produktionsudstyr, viser analyse fra IDA.

Men selv om potentialet er stort, så tøver mange, især mindre virksomheder, med at indføre ny produktionsteknologi, viser analysen.

Virksomheder kan øge produktiviteten med 18-24%

Deltagerne i undersøgelsen vurderer, at virksomhederne kan øge produktiviteten med mellem 18 og 24 %, hvis de investerer i robotter og anden produktionsteknologi, som kan effektivisere produktion og processer. Med en årlig bruttoværditilvækst i industrien på godt 230 mia. kr. i 2014, svarer det til et automatiseringspotentiale på mellem 41 og 55 mia. kr.

De mindre virksomheder tøver

Men analysen viser også at det ikke bare er lige til for virksomheder at. Mangel på tid, manglende viden om automatisering og i nogen grad mangel på kapital, er konkrete dørstoppere for adgangen til at indfri gevinsterne. Mens de større virksomheder har set fordelene – og derfor investerer – i automatisering, viser analysen, at det i høj grad er de mindre virksomheder, der tøver med investeringerne.

Læs mere

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Send til en kollega

0.047