23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Brikkerne falder på plads i huskespil for demente

Efter et vidensamarbejde med GTS-instituttet DELTA har designvirksomheden Nicodesign bragt sit stimuleringsværktøj til demente tættere på markedet.

Sensory Memory Game (SEMO) hedder produktet, og konceptet går ud på at hjælpe ældre mennesker med demens til at genopleve minder ved brug af sanser i individuel eller gruppesammenhæng.

Behov for teknisk ekspertise fra DELTA

Inden Nicodesign indledte samarbejdet med DELTA i sommeren 2014, havde virksomheden testet SEMO hos en række beboere på to plejehjem i hovedstadsregionen. Her observerede plejepersonalet, at de ældre udviste følelsesmæssige og positive reaktioner ved brug af produktet. Men på trods af den positive feedback var der ifølge direktør i Nicodesign, Nicolas Nicolaou, stadig behov for teknisk ekspertise udefra for at realisere SEMO. Og derfor tog man kontakt til DELTA.

"Vi havde brug for nogen, der kunne løse de elektroniske udfordringer ved produktet. Og det kunne DELTA, ligesom de også bidrog med andre aspekter, herunder netværksskabelse og forretningsforståelse, siger stifteren af Nicodesign, der som virksomhed fokuserer på at finde socialt ansvarlige teknologiløsninger for de svage, miljøet og handicappede," siger Nicolas Nicolaou.

Læs mere

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Send til en kollega

0.062