23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Testprober fra Følsgaard er med Rosetta ude i rummet

Testprober fra PTR's FK1007-serie undergår nu den mest ekstreme test overhovedet. De sidder på Rosetta-proben, der landede på Churyumov-Gerasimenko kometen

Der findes næppe noget mere ubarmhjertigt miljø for elektronik end rummet. Den fuldstændige mangel på atmosfære gør konvektionskøling umulig, omgivelsestemperaturerne er ekstreme, partikler ødelægger halvledere og så er chok- og vibrationsniveauerne i bedste fald voldsomme - og i værste fald tager de livet af elektronikken.
Det er derfor en blåstempling – ikke mindst af elektromekaniske komponenter, når de bliver udvalgt til at blive designet ind i space-applikationer, og PTR fra Hans Følsgaard A/S’ portefølje af elektronikkomponenter kan rose sig af, at deres FK1007-serie af testprober deltager i en af de sværeste rumekspeditioner nogensinde, nemlig Rosetta-opsendelsen til Churyumov-Gerasimenko kometen.
Rosetta blev opsendt for ti år siden, og elektronikken har været i dvale, indtil satellitten, der også indeholder dansk elektronik vågnede planmæssigt op i august i år. Rosetta har sendt sit landingmodul, Philae, ned på kometen, hvor den skal undersøge kometens overflade og vandindhold.
FK1007 er en serie af testprober, som normalt vil blive anvendt i testfiksturer i automatiske funktionstestere i elektronikproduktionen. Men på turen op i rummet danner FK1007 de vitale kontakter mellem Rosetta og Philae, indtil adskillelsen. Det har selvfølgelig været spændende at følge turen op i rummet, for trods den anerkendte kvalitet af FK1007, så er der meget, der kan gå galt, ikke mindst når elektronikken sidder i snuden af en Ariane 5 raket, hvor g-kræfterne går amok i alle akseretninger.
Valget af PTR’s FK1007 fra de europæiske rumorganisationer skyldtes disse testprobers meget fine elektriske data, lav overgangsmodstand og en meget høj grad af kontaktsikkerhed på grund af bronze/rustfri stål-pins og fjedre med guldplettering og forskellige tips, der passer til mange forskellige kontaktapplikationer.
Selv om det er ti år siden, at FK1007-serien blev valgt til formålet, så er testproberne stadig blandt de bedste på markedet. De fås med seks forskellige tip-typer og med fjederforspændinger på 0,25 eller 0,40N med en arbejdskraft på 0,7-, 1,0 eller 1,7N. Hver testprobe kan overføre op til 1A, og kontaktmodstanden er mindre end 30 milliohm.

Hans Følsgaard A/S
Theilgaards Torv 1
4600 Køge
Køge Kommune
Danmark
CVR nummer: DK55028818
P nummer: 1008693761

Kontaktperson

HAJ
Helle Aaker Jensen
Head of Marketing & Sustainability
+45 43208666 haj@hf.net

Send til en kollega

0.046